Daling van huizenprijzen verwacht in Turkije

7
1028

De industrie voorspelt een overschot van huizen die te koop staan in de laatste drie kwartalen van het jaar en de huizenprijzen zullen hierdoor naar verwachting dalen, volgens het verslag van een bouwsector-analyse.

Er liggen onrustige dagen op de loer voor de vastgoed-industrie van Turkije. Naar verwachting zal de groei van de huizenverkoop namelijk lager uitkomen dan in 2010, volgens een rapport van de Turkse Ondernemers Vereniging.

In het rapport staat dat de maatregelen van de overheid tegen oververhitting van de economie, een vertraging van de huizenverkoop en van de productie in sub-sectoren zou veroorzaken. Daarnaast zouden deze maatregelen ook een negatief effect hebben op de werkgelegenheid. Maar, staat er verderop in het rapport, de reeds geplande investeringen zouden tot in 2015 voor een aanzienlijk aantal banen in de industrie zorgen.

Het aantal woningen dat gebouwd werd in het eerste kwartaal van 2011 steeg 7,6 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Vorig jaar, werden er 823.000 woningen gebouwd, dat is iets meer dan 150 procent van het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar. (Bron: World Bulletin)

7 REACTIES

  1. Hallo ik snap niet dat ze nog steeds huizen bouwen, als ik bij ons appartement kijk daar staan nog zoveel veel appartementen niet afgebouwd en ze beginnen alweer nieuwe te bouwen

  2. Het aantal vakantiegangers wat dit jaar naar Turkije gaat en is gegaan is sterk gestegen, m.a.w. velen zullen zien hoe mooi Turkije is en er zal altijd een percentage onder deze mensen zijn die zeggen/denken: Hier zou ik best een huisje willen hebben. Ergo; ik geloof dus dat de huizenverkoop zal stijgen i.p.v. dalen.

  3. je moet niet naar de touristen plekken kijken maar naar de grote steden. bijvoorbeeld istanbul. de touristen plekken staan daar los van.

  4. Ik heb begrepen dat de werkeloze Koerden en mensen uit het binnenland van Turkije naar Istanbul trekken om daar het geluk te zoeken. Zij bezitten vaak te weinig liquide middelen om een woning te kopen. Wanneer dat de graadmeter is kan ik de uitslag met de ogen dicht voorspellen. Het zijn momenteel de Russen met geld die zich een woning kunnen veroorloven maar zullen dat niet in Istanbul doen. Of zie ik dit verkeerd?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!