Home Nieuws Cosmetische chirurgie steeds populairder bij mannen

Cosmetische chirurgie steeds populairder bij mannen

2
353

Turkije blijft aantrekkingskracht uitoefenen als “the place to go” voor cosmetische ingrepen. Momenteel is er een grote toename te zien van mannen die een esthetische ingreep wel zien zitten.

Als we het over cosmetische chirurgie hebben, denk je al gauw aan vrouwen die er alles voor over hebben om mooier te worden. Maar als de cijfers van 2012 er bij worden gepakt, is te zien dat het aantal mannen dat in Turkije bijvoorbeeld een borstverkleinende operatie onderging, groter is dan de groep vrouwen.

“De technieken van cosmetische chirurgie zijn de laatste tijd verbeterd en de herstelperiode van een ingreep is korter geworden, wat heeft geleid tot een toegenomen interesse van mannen voor zo’n dergelijke operatie”, aldus Doctor Alper Tuncel.

Van alle cosmetische ingrepen werd de haartransplantatie het meest uitgevoerd in Turkije dit jaar. Dr. Tuncel geeft aan dat dit komt door het gebruik van nieuwe methodes, wat de ingreep aantrekkelijker maakt. Tuncel denkt dat er in 2013 bovendien ook nog veel mannen een borstoperatie zullen ondergaan.

Bij vrouwen werden in Turkije dit jaar de laserbehandeling voor het verminderen van rimpels, borstimplantaten, de neuscorrectie en het verwijderen van vet het meest uitgevoerd.

De populariteit van Turkse tv-series die worden vertoond in Oost-Europa en in de Arabische wereld hebben de laatste jaren ook bijgedragen aan de toestroom van toeristen naar Turkije die daar een cosmetische ingreep ondergaan.

2 REACTIES

  1. Wat goed en leuk om te lezen dat niet alleen in Nederland het aantal cosmetische behandelingen groeit. Wij zien bij mannen vooral een toename van het aantal wallen behandelingen. Ook zien wij mannen regelmatig een botox behandeling ondergaan tegen overmatig zweten.

    Groet,
    Kliniek Dokter Frodo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.