Home Nieuws Corendon verplaatst 150 vluchten van Schiphol naar Rotterdam

Corendon verplaatst 150 vluchten van Schiphol naar Rotterdam

0
1058
Foto: Corendon Airlines

Corendon gaat zo’n 150 vluchten van Schiphol verplaatsen naar Rotterdam. Dit besluit de reisorganisatie omdat luchthaven Schiphol deze zomer honderden vluchten per dag wil annuleren. Corendon zegt hier niet op te willen wachten en onderneemt daarom zelf actie om haar vluchten in juli en augustus te kunnen garanderen.

“Doordat er snel gehandeld is, is Corendon erin geslaagd de beperkte ruimte te gebruiken die er nog op Rotterdam The Hague Airport was”, zegt directeur van Corendon, Steven van der Heijden, in een verklaring. Sinds de meivakantie gaat het er op Schiphol Airport nogal chaotisch aan toe door de enorme drukte en het personeelstekort op de luchthaven. Er zijn de afgelopen tijd al veel vluchten geannuleerd.

“Het zal natuurlijk voor sommige reizigers vervelend zijn om ineens vanaf een andere luchthaven te moeten vliegen, maar het is altijd beter dan dat de hele reis niet door kan gaan”, aldus Van der Heijden.

Corendon probeert ook om meerdere vluchten die nog niet vol te zitten samen te voegen. Op deze manier zijn er al 35 vluchten geschrapt maar kunnen de passagiers toch naar hun bestemming vliegen.

Met de door Corendon genomen maatregelen kan het aantal vluchten van de maatschappij dat vanaf Schiphol vertrekt met ongeveer een kwart verminderd worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!