Cittaslow dorpje Akyaka dichter bij Unesco vermelding

0
867

Het kleine kustplaatsje Akyaka is een stapje dichter bij een vermelding op de UNESCO werelderfgoedlijst. In het dorp, dat in de provincie Mugla ligt, gaat het allemaal net even langzamer dan in de rest van de kuststreek. Na de bevestiging door de “International Slow City Association” in 2010 stapt het in zijn eigen tempo door om ook erkenning d00r UNESCO krijgen.

De “Slow City Association” komt voort uit de “Slow Food” trend, waar een nadruk gelegd wordt op het rustig genieten van eten. Het wordt inmiddels toegepast door meerdere steden over de hele wereld. In deze Cittaslow dorpjes gaat het leven iets langzamer.

Akyaka staat vooral bekend bij natuurliefhebbers om zijn unieke riviermonding en prachtige natuur. Het dorp wil met de erkenning meer toeristen aantrekken, maar wil het massatoerisme zoals in plaatsen als Bodrum absoluut vermijden. Het mikt dan ook op bezoekers in een hogere inkomstengroep, die de natuur en cultuur in het dorp kunnen waarderen.

Het dorp heeft al een kleinschalige camping en diverse kleine boetiek hotel. Naast alle natuurrecreatie is er ook een archeologisch park om op ontdekking uit te gaan. Op dit moment trekt het kuststadje voornamelijk dagjesmensen uit Denizli en Aydin.

Officiële website: http://www.akyaka.bel.tr.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!