Home Nieuws Christenen in Turkije vieren Kerstmis

Christenen in Turkije vieren Kerstmis

3
651

Duizenden Christenen in Turkije vieren vandaag kerst. Veel gingen er gisteravond al naar de Kerstmis en overal in het land werden speciale kerkdiensten gehouden.

In Istanbul verzamelden zich maandagavond veel Katholieken in de St. Anthonius van Padua Kerk in de Istiklal Caddesi voor de Kerstmis. Tijdens de kerkdienst werd er in het Turks, Engels en Italiaans gebeden.

Vandaag, op Eerste Kerstdag werd er een dienst gehouden in het Fener Griekse Patriarchaat. Hier kwamen vooral veel lokale Othodoxe Christenen en Orthodoxe Christenen vanuit verschillende Turkse provincies op af. De dienst werd geleid door de Grieks-Orthodoxe Pater Bartholomew.

Kerst wordt ook gevierd in de wijk Midyat in de provincie Mardin. Hier wonen namelijk veel Syrische Orhodoxen en Arameeërs. In totaal leven er meer dan 90.000 Christenen in Turkije.

President Gül heeft de Christelijke bevolking van Turkije een prettig Kerstfeest gewenst. Hij hoopt op een vredige en succesvolle toekomst, samen met de vele culturen en geloven die het land rijk is.

bron: radikal.com.tr

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.