dinsdag 1 december 2020
Home Evenementen Caricaturca 2010 in Istanbul

Caricaturca 2010 in Istanbul

0
205
Caricaturca 2010 in Istanbul
Caricaturca 2010 in Istanbul

Aan de hand van de thema’s persvrijheid, religie, Europa, politiek leiders en oorlog/vrede is een unieke cartoontentoonstelling samengesteld die op vrijdag 9 juli in Istanbul wordt geopend. Caricaturca 2010 toont een verzameling spotprenten van cartoonisten uit Nederland, Turkije, Duitsland en Zwitserland. De expositie is een initiatief van het Persmuseum, Stichting Röportaj en de Duits-Turkse organisatie Diyalog Derneði.

Istanbul is, samen met Essen en Pecs, een van de culturele hoofdsteden van Europa in 2010. In dit kader zijn cartoonisten uit Nederland, Turkije, Duitsland en Zwitserland benaderd om hun werk gezamenlijk te tonen. Ruim 180 werken zullen de verschillen en overeenkomsten tussen al deze culturen laten zien.

Sinds 2006 zijn er vele debatten in Europa en de islamitische wereld gevoerd over culturele taboes en de grenzen van humor. Niet zozeer de publicatie van Mohammed-cartoons in een Deense krant als wel de discussies die daarop volgden, leidden tot een zogenoemde ‘cartoon-controverse’. Vier jaar na het uitbreken van deze uiteenzetting zullen cartoonisten uit Nederland, Turkije, Duitsland en Zwitserland elkaar ontmoeten aan de Bosporus.

Van Nederlandse zijde zullen tijdens de opening op vrijdag 9 juli de bekende cartoonisten Jos Collignon, Joep Bertrams, Tom Janssen en Ruben L. Oppenheimer aanwezig zijn. Zij debatteren op zaterdag 10 juli met collega’s uit de andere landen over hun werk, hun visies en de grenzen waar ze tegenaan lopen. Joep Betrams heeft speciaal voor dit project een cartoonfilmpje gemaakt dat ook op Turkse tv-zenders getoond kan worden.

Opening: Vrijdag 9 juli 2010, 19.00 uur in Tütün Deposu, Istanbul
Duur: 10 juli t/m 6 augustus 2010

Informatie

Openingstijden: Dinsdag – Zaterdag, van 11.00 tot 19.00 uur
Adres: Tütün Deposu Lüleci Hendek Caddesi No.12 Tophane 34425 Istanbul, Turkije

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.