Cappadocië in trek bij zowel buitenlandse als lokale filmproducenten

0
722
Cappadocië in trek bij zowel buitenlandse als lokale filmproducenten
Cappadocië in trek bij zowel buitenlandse als lokale filmproducenten

De streek Cappadocië in Centraal-Anatolië, met meer dan 1.000 kerken uitgehouwen in rotsen, meer dan 40 ondergrondse steden, unieke schoorstenen en andere natuurlijke wonderen, zoals de spectaculaire valleien, is een bekend aantrekkelijk cultureel en toeristisch centrum. Maar de regio wordt ook steeds populairder onder zowel de binnen- als buitenlandse filmproductie bedrijven en tv-zenders.

Uit gegevens van het bureau van de gouverneur in Nevşehir blijkt dat de afgelopen jaren, film en televisie-industrie professionals in toenemende mate gebruik hebben gemaakt van de schoonheid van Cappadocië. Veel buitenlandse tv-zenders, uit onder andere Rusland, China, Frankrijk, Japan en Hong Kong, hebben gefilmd in Cappadocië. Veertig buitenlandse journalisten uit o.a. Finland, Bulgarije, Estland en Litouwen, hebben de regio bezocht en verslag gedaan.

De grote netwerken die belangstelling hebben getoond in de regio zijn onder andere het Russische Channel 1 en het gerenommeerde China-reisnetwerk, Travel Channel. TRT heeft ook pas weer scènes opgenomen voor twee van haar programma’s, “Şehrin Simgeleri” (symbolen van de stad) en “Değişim” (Verandering).

Voor elke opname in de regio Cappadocië moet toestemming worden verleend door het Turkse ministerie van Cultuur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!