Burgemeester Istanbul moedigt huisdier adoptie aan

4
1628

Burgemeester Kadir Topbaş uit Istanbul heeft iedereen opgeroepen om huisdieren te adopteren uit asielen en opvangen in plaats van deze te kopen in de winkel of bij een fokker.

Tijdens de toespraak van burgermeester Topbaş op een bijeenkomst voor dierenrechten benadrukte hij dat een aanzienlijk aantal dieren onder verschrikkelijke omstandigheden naar Turkije worden vervoerd. Sommige overleven de reis niet, de meerderheid wordt illegaal verhandeld. Een gedeelte van de dieren komt in een opvang of asiel terecht.

De burgemeester raadt alle mensen die een huisdier willen aan om eerst bij zo’n asiel te gaan kijken. “Het aantal dierenasielen en opvangcentra in Istanbul is toegenomen, maar we hebben meer steun nodig van mensen om de dierenrechten te beschermen. Alle dieren in de opvangcentra worden gecastreerd en gevaccineerd, dus men hoeft niet bang te zijn voor het adopteren van een ziek of zwanger dier”.

Binnenkort wordt er hopelijk een nieuwe anti-dierensmokkel wet aangenomen. Ook zei de burgermeester dat er binnen twee jaar, geen dolfijnen meer in gevangenschap zullen worden gehouden in Istanbul. “Er is een dolfinarium in onze stad en dat contract zal niet verlengd worden wanneer het verloopt,” zei de burgemeester van Istanbul.

4 REACTIES

 1. lieve mensen ik heb een straatkatje geadopteerd in Istanbul (loopt mank als gevolg van een auto-ongeluk) en ben nog steeds op zoek naar iemand die binnenkort van Sabiha Gokcen naar Nederland vliegt en mijn kat mee kan nemen…hij zit al maanden in een dierenkliniek, omdat hij geen huis heeft.

 2. Fijn om dit te lezen!! Ik zie dat heel veel mensen zich voor de dieren inzetten. Dat zijn instanties in eigen land maar zie ook wel veel activiteit vanuit andere landen zoals Nederland en Duitsland! De dieren hebben het echt hard nodig. Veel hotels hebben een dieren programma maar het is nog wel dweilen met de kraan open helaas. Er worden veel dieren geholpen maar wanneer de lente begint komen er zóveel nieuwe kittens en pups bij dat het bijna niet bij te houden is.

  Erg fijn dat de deze burgemeester het probleem in ziet en dit kenbaar gemaakt heeft!

 3. Beste mensen,

  is er misschien iemand die mij kan helpen?

  Mijn dochter is enkele jaren werkzaam geweest in Istanbul en heeft haar kat Silvio daar geadopteerd.

  Nu is ze voor haar werk naar Doha in Qatar overgeplaatst en wil de kat meenemen.

  Helaas wil dat niet lukken, haar dierenarts laat haar in de steek.
  Alle inentingen zijn gegeven en een chip, maar nu 3 maanden later is haar kat nog in Turkeije.

  Zou iemand haar kunnen helpen?
  Haar kat zit nu in de opvang en dat gaat zo wel erg duur worden,maar bovenal mist ze haar maatje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!