Home Nieuws Burgemeester Ankara belooft grootste attractie park ter wereld

Burgemeester Ankara belooft grootste attractie park ter wereld

44
695

Burgemeester van Ankara, Ibrahim Melih Gokcek, vierde deze week dat hij bijna 1 miljoen volgers heeft op Twitter met een bijeenkomst waarin zijn trouwste volgers uitgenodigd waren. De burgervader heeft deze zomer internationale bekendheid gekregen op sociale media en maakt nu zijn grootste belofte ooit in ruil voor zijn herverkiezing. Gokcek wil zich nog 1 keer verkiesbaar stellen en zal dan in totaal 25 jaar aan de macht zijn geweest in de Turkse hoofdstad.

De belofte die hij gedaan heeft is de bouw van een attractie park en niet zomaar een. Gokcek wil het grootste attractie park ter wereld gaan bouwen in de Turkse hoofdstad. Hij baseert zijn plannen op Disneyland maar gaat verder in oppervlakte en het aantal attracties in het park. Hoewel de plannen en locatie tot nu toe onbekend waren is de bouw volgens Gokcek nu al begonnen.

Hoewel het volgens de statuten van zijn partij niet mogelijk is om meer dan 3 keer verkozen te worden zet de burgemeester van Ankara toch zijn intenties door om nog een keer gekozen te kunnen worden. Binnen de partij gaat al langer het gerucht dat Gokcek een plaats als minister van vervoer is beloofd indien de AKP herkozen wordt in 2015.

Gokcek’s positie staat al langer ter discussie. Zo zijn het budget en de balans van uitgaven en inkomens niet meer openbaar, zijn de privatiseringen van de NUTS bedrijven in de stad mislukt, is het metroproject na 12 jaar nog steeds onder constructie en is er voor het dienen van een hoger beroep van een universiteit een weg aangelegd door een bos op hun grondgebied.

44 REACTIES

 1. Het wordt tijd dat dat AKP-geteisem eens plaatsmaakt voor daadkrachtige politici, die aandacht aan problemen schenkt in plaats van aan zichzelf. Turkije blijft nu steken in corruptie en vriendjespolitiek.

 2. Eerst maar eens zien dat hij de Metro kan gaan laten reiden. Dat duurt nu al 12 jaar en is al zo vaak stilgelegd. De inauguratie was groots aangekondigd voor vorige maand maar is een stille dood gestorven. Niemand weet waar de stad mee bezig is en er is nul aan burger inspraak hier.

 3. Mensen zullen weer bedonderd worden. Gemeente geld zal weer in zijn Zakken verdwijnen zoals altijd.

  Vergeet niet dat hij oplichter is: gas-en watermeter heeft hij voor 3000dolar aangesmeerd. 1 JAAR later bleek de prijs 80 dolar te zijn…
  Er zijn telefoon gesprekken op social media waar de schulden van de gemeente overgedragen aan de overheid… en zegt tegen de minister die aan de kant van de telefoon is dat ie een protocol opstelt en tijdens verkiezing kan gebruiken als verkiezingsstunt

 4. Deze man wordt al 19 jaar lang gekozen in Ankara, dus de Turkse hoofdstad zeer tevreden over hem. Jammer van de negatieve en jaloerse reacties;)

 5. Ik geloof dat hij zijn kansen de laatste 2 jaar wel verspeelt heeft. Misschien als hij zijn budget eens openbaar maakt of wat eerdere beloftes na komt. Misschien eens wat meer focus op zijn werk legt ipv twitter…. Denk niet dat het jaloerse reacties zijn Zeki. Praat maar eens met wat inwoners hier in Ankara.

 6. De Sint zat te denken,
  Wat hij Ankara moest schenken.
  Een attractiepark of een metrobaan?
  Of misschien een stadssnelweg door een bos laten gaan?
  Ineens dacht hij ‘Verrek!’
  Ik geef ze het allemaal, dus nog eens 4 jaar Gokcek!

 7. Mogen dan ook de straatkinderen in Turkije gratis naar het pretpark? En de kindertjes die zo goed als vergast zijn de afgelopen maanden of zelfs door de gasbommen in coma zijn geraakt?….Als je niet weet waar ik het over heb zou het misschien kunnen zijn omdat Turkije het land is met de meeste journalisten in de gevangenis van de hele wereld, kritische geluiden horen is dus vrij lastig…Maar dat is maar een klein detail, het belangrijke nieuws is dat er een groot pretpark gebouwd zal worden…

 8. Ah, mijn favoriete Twitter- discussie partner heeft er weer eens wat uitgefloept? Benieuwd waar hij dit keer weer de aandacht van af moest leiden.

 9. Bij het lezen van de meeste reacties val ik van de ene verbazing in de andere. Waar komt toch die ergernis van reageerders vandaan? Zou het kunnen dat wij, Nderlanders, (terecht) zo giftig zijn door het gedrag van ” onze bestuurders ” in Den Haag? Zijn wij, Nederlanders, (terecht) uit de bijstand geschopt omdat we er ook nog een betaalde baan bij hadden? Of zijn wij, Nederlanders, (terecht) geweigerd bij de hulpverleners van Riagg omdat wij , Nederlanders, onze grote mond te pas en te onpas menen te moeten openen? Toon inlevingsvermogen! Breng eens begrip op voor mensen die een andere mening hebben! Respecteer de mening van een ander in plaats van het belachelijk maken van de ander. Voor wie daar moeite mee heeft hebben we in dit prachtige land, waar de slavenhandel werd uitgevonden, de club van Wilders.

 10. @Aslankucuk,

  ik denk dat het eerder andersom is en dat de nieuwe Nederlanders hun mond te pas en te onpas openen.
  Ze denken dat ze alles kunnen en mogen zeggen omdat en overal mee weg komen onder het mom van discriminatie.
  En de regering hier in Nederland, die laat het nog toe ook!

  Jij aslankucuk bent zo te zien weer zo eentje die ergens klepels en klokken heeft gehoord aangezien de slavenhandel niet in Nederland is begonnen en er niet alleen in Nederland maar in elk europees land een partij is zoals Wilders hier in Nederland heeft.

  Meesten die op het onderwerp reageren hier zijn gewoon Turken !!
  Mensen dus die kunnen weten hoe het loopt in Ankara en in Turkije zelf en die steeds beter in de gaten krijgen wat een bende hun land aan het worden is met een stel waanzinnigen aan de macht op dit moment.

 11. @antonieq Maak je niet druk, het heeft 0,0 zin om met anti-kemalisten te discussieren. Al roven ze het hele land leeg en pissen ze over het volk. Het zijn MOSLIMS (andere Turken blijkbaar niet) en dus goed, en als je niet op ze stemt ben je een heidene!

 12. @Gokturk
  Je zegt dat het geen zin heeft om met aslankucuk te discussieren, omdat hij volgens jou nog erger dan rotte vis is.
  Ten eerste diskwalificeer je hiermee jezelf als discussiepartner, want wij discussiëren niet met mensen die bevooroordeeld zijn en dat uiten met grof taalgebruik.
  Ten tweede kom je zelf niet met een redelijk alternatief waarover we zouden kunnen discussiëren.
  Ten derde val je Antonieq min of meer bij, maar Antonieq heeft toch echt ongelijk, want Turkije is als land, en Ankara is als stad de afgelopen decennia enorm opgeschoten. Dat is niet alleen de verdienste van de AKP, maar zij hebben zeker wel een grote bijdrage geleverd. Om te zeggen dat het voor de AKP zo goed ging, en na de AKP bergafwaarts is gegaan is pertinent een onwaarheid. Het is slechts een gevoel, of eigenlijk nog meer een wens. Sommigen zouden wensen dat het onder de AKP aantoonbaar een zooitje zou zijn geworden in Turkije, zodat ze daarmee een argument zouden kunnen hebben tegen de regering, maar door dit te stellen diskwalificeer je wederom jezelf, want het gaat meetbaar en bewijsbaar ieder jaar beter met Turkije.
  Ziende blind.

 13. @Ego,

  In Turkije is het absoluut niet meetbaar beter geworden.
  Alle getallen die openbaar worden gemaakt die dat beweren zijn , vaak, gemanipuleerde getalen door de regering zelf.
  Voor “het gemak” word er veel weggelaten.

  Als jij echt dat verstand hebt, waarvan ik sterk vermoedt dat dat wel zo is dan kun je door de regels van de door de regering uitgebrachte rapporten lezen waar dingen echt aan te danken zijn.
  Het gaat mij niet om aan te tonen dat het onder de AKP slechter zou gaan in Turkije, mij gaat het meer om de leugenachtige berichtgeving die ze doen waarin ze alles wat positief zou kunnen lijken naar buiten brengen , veel berichten zo naar buiten brengen zodat het van twee kanten gezien toch klopt. Plus dat ze met prestaties van anderen net doen of dat zij dat geregeld hebben.
  En vooral niet vergeten dat ze zich echt OVERAL mee bemoeien !

  Dat stoort mij enorm aan deze partij.
  En ik zie gelukkig steeds meer dingen waaruit blijkt dat meer en meer Turken dit in de gaten krijgen en ook bij andere landen gaat een lichtje branden.

  Op een gegeven moment moet het omkeerpunt komen dat de AKP in de gaten krijgt dat het erg op gaat vallen dat iedere criticaster onder valse voorwendselen de gevangenis in gaat.

  Het is nu nog graaien wat ze graaien kunnen en dan volgt de vlucht naar , vooral Amerika, waar vele hoge ambtenaren/politici, ontroerend goed hebben dat betaald is van gemeenschap geld.

 14. @ Gokturk

  Ben blij dat kemalisten als jij niet aan de macht meer komt, jullie zijn pas barbaren…
  Nooit voor turkse economie, groei, mooie huizen, steun aan handicapten en boven al, alleen maar onderdrukking…lekker barbaar toch?
  Don’t forget Adnan Menderes you haters!

 15. Uhmm de Menderes die verantwoordelijk was voor de pogrom op andere geloven in Istanbul? Sure won’t forget…. Als je t over onderdrukking hebt en met dat voorbeeld komt, lol… Dan kan je je zelf niet meer serieus nemen toch?

  Ja de Kemalisten waren ook geen oplossing en geloof me die komen ook echt niet zo maar meer aan de macht.

  Turkije is meer dan kemalist of conservatief, de leeftijdscategorie 20 tot 35 zet zich tegen beiden af. En daar vind je de meeste mensen. En die zullen de staatsschuld niet ver drievoudigen…

 16. @Yusuf en debekker,

  op dit moment zou het kiezen zijn tussen twee kwaden, wat trouwens vaak voorkomt bij politiek.
  Als je dan een eerlijke onpartijdige balans zou maken dat komen de conservatieven er toch een heel stuk slechter af.
  Alles waar ze de zgn. Kemalisten van beschuldigen doen ze zelf ook maar dan in veelvoud erger.De Kemalisten zijn ooit of arrogant of dom geweest om veel ontoelaatbare dingen in het openbaar te doen.

 17. @antonieq
  Ik ben de laatste die zal ontkennen dat de huidige regering zaken mooier voorstelt dan ze zijn.
  Maar zoals jij en debekker in jullie laatste reacties ook al aangeven zijn julie je ook bewust dat iedere politieke partij dit doet, en niet eens alleen in Turkije, zo werkt politieke propogandan nu eenmaal.
  Maar dat is niet echt hetgeen dat telt voor mij. Het gaat erom wat wij burgers wijzer zijn geworden van een bepaalde regering.
  Er valt veel aan te merken op de huidige regering, maar dat Turkije op veel vlakken meetbaar vooruit is gegaan is onomstotelijk.

  Nog belangrijker dan de meetbaarheid is het gevoel dat ik als Turks burger erbij heb. En dat gevoel is zeker positief. Zelfs als Turk in Nederland voel ik dat. Turkije telt als land mee tegenwoordig. Wanneer er vandaag de dag over Turkije gesproken wordt, dan is dat niet meer op denigrerende toon als ‘hulpbehoevend ontwikkelingsland’, maar als ‘interessant land om te investeren’, ‘leuk vakantieland’, ‘serieuze bemiddelingspartner voor problemen in het Midden-Oosten’, bruggenbouwer tussen islam en Christendom’ of ‘macht om als EU rekening mee te houden’. Bij de opvang van Syrische vluchtelingen verwacht men van Turkije een serieus leidende rol bij opvangprogramma’s omdat men weet dat Turkije dat aankan en zal doen.
  In het dagelijks leven in Nederland worden Turken niet meer gelijk geschakeld met sociale onderklasse en criminaliteit.

  Kortom, allemaal dingen die tov het verleden toch echt vooruit zijn gegaan, en waar ik me als Turk beter bij voel. Het is goed voor het gevoel van eigenwaarde van de Turken in het algemeen. En onder die omstandigheden presteren mensen beter.

  En waar gehakt wordt vallen spaanders, dat klopt.
  Handjevol rebellerende (of kritische zoals jullie zouden zeggen) journalisten en legertop in de gevangenis, mensenrechten? Het zal allemaal wel, en eerlijk gezegd vind ik persoonlijk dit ondergeschikte zaken aan het feit dat 77 miljoen Turken erop vooruit gaan.
  Als je je gewoon een beetje gemiddeld gedraagt in Turkije is er niks aan de hand en kan iedereen een prachtig leven hebben in dit mooie land.

 18. @Ego,

  er vallen toch een paar punten direct af.
  Of beter gezegd, “leuk vakantieland”is het enige punt wat nog wat waarde heeft.

  De AKP heeft op plaatsen waar ze weinig voet aan de grond heeft, in vooral Izmir en wat wijken in Istanbul, uitgezochte Syrische vluchtelingen geplaatst en die zelfs Turks paspoort gegeven zodat deze dan bij de volgende verkiezingen op hun stemmen.

  Paar dagen geleden is officieel bekend geworden dat de AKP de Agya Sophia van museum naar Moskee wil veranderen.

  Bruggenbouwer tussen midden-oosten is er ook niet als Turkije steeds vaker openlijk tegen Israel tekeer gaat.

  Macht om als EU rekeninig te houden is helemaal een lachertje, als er 1 bommetje vanaf Syrie op Turks grensgebied valt hebben ze Nederlanders nodig om hen te beschermen.

  Het hele land leeft op leugens en onderdrukking maar dat kun je vanuit hier niet zien als je alleen maar naar de propaganda kanaaltjes van erdogan en co kunt kijken via schotel.

  Als je in Turkije , als vrouw, met je burka aan en als jong meisje ruim uit de buurt van jongens blijft , als man dit onder de duim houdt , ja dan kun je in Turkije een prachtig leven hebben.
  Maar dat kan ook in Afganistan!

 19. Wel, wel wel, meneer of mevrouw Antonieq, Als lezer van uw grenzeloze, bijna agressieve geschop tegen alles wat Turkije heet, kan ik natuurlijk ook met dezelfde houding reageren. Maar dat doe ik niet. Wel neem ik de vrijheid u er op te wijzen dat, wanneer er, hoe diep ook, haatgevoelens zijn jegens een persoon of, in dit geval een land met een rijke geschiedenis en met miljoenen inwoners, altijd redding is. Toch eens gaan praten met Riagg?

 20. @Antonieq
  Nu sla je door. Je hebt al je objectiviteit verloren.
  De haat, afschuw en afgunst in je bericht is zo overweldigend, dat ik mij werkelijk afvraag wat je gaat doen als de AKP de volgende verkiezing weer gewonnen heeft (wat vrijwel zeker staat te gebeuren).
  Misschien door-emigreren naar Afghanistan?

 21. Hahaha,
  Heren laat Antonique even links liggen, “ze” heeft niets met Turkije, getrouwd en in de steek gelaten door Turk. Haar pijn zit erg diep en erg ongelukkig. Triest als je IQ ook nog minder is dan van een bladluis.

 22. Gulsever,

  als mijn IQ al minder dan een bladluis is dan ben ik benieuwd hoe hoog jou IQ moet zijn om zulke idiote opmerkingen te maken.

  @Aslankucuk,

  als je mijn berichten eens wat beter zou lezen zou je zien dat ik niks tegen Turkije en de mensen heb ,alleen tegen het dictatoriaal bewind wat er nu zit en ook tegen de mensen die volhouden om het goed te praten dat er constant mensen verdwijnen, de mond gesnoerd worden etc…

  Hoe kunnen jullie met jezelf leven om uit naam van Allah de buurman of buurman te veraden wetende dat die dan de gevangenis in gaat of erger zelfs ???

 23. Ik snap dat jullie jezelf druk maken omdat er een snelweg(langs het rand van een zelf aangelegd bos) komt. Het is absoluut goed dat er hier een aantal personen zorgen maken om natuur.

  Maar kijk toch eens naar Nederland bijv. bij Efteling, wat er daar allemaal is weggekapt langs de N261 voor een extra snelweg. Waarom maakt niemand zich daar druk over. Of kijk eens wat er is weggekapt bij de mierden in Brabant (grens Belgie).

  Het is een feit dat het overal op de wereld gebeurt. Ik vind het ook zonde. Maar het gebeurt ook in Nederland!! zeg daar ook eens wat over aub!!! Waarom valt het in Turkije altijd wel op en in Nederland is er niet eens iemand op de hoogte???

 24. Ik zie dat deze leuke site begint te afwijken van zijn doel. Ik denk dat politiek hier niet thuis hoort, maar ik zal ook eens wat toevoegen.

  Of de leiding van Turkije nu goed of slecht is ze blijven de verkiezingen winnen met regelmatig rond de 45%. Ja, dat is dus bijna de helft van Turkije. Turkije is flink aan het groeien, maar dat wekt irritatie op bij het verliezende deel van de stemmers en partijen, omdat dit sterke stijging dankzij een gelovig bestuur gebeurt.

  Ik denk dat de Nederlanders in Turkije zich meer zorgen moeten maken om Nederland, want daar is er geen steigende maar een dalende lijn. Laten we daar om discusseren en protesteren.

 25. Ik snap niet als Nederlander’s zo veel commentaar hebben over de Turkse toestanden.Als ik mij niet thuis voelt in der Turkije,dan kras ik toch naar nederland..Toch????

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.