Buitenlandse toeristen in 1 jaar met 50 procent toegenomen

6
627

Het aantal buitenlandse toeristen dat een bezoek bracht aan Turkije tussen januari en september 2012, is met vijftig procent toegenomen vergeleken bij de statistieken van dezelfde periode vorig jaar.

De cijfers werden vandaag bekendgemaakt in een rapport van het ministerie van Cultuur en Toerisme. Hieruit blijkt dat het aantal buitenlandse toeristen ten opzichte van vorig jaar, is gestegen van 14,4 miljoen naar 28,8 miljoen in de eerste drie kwartalen van 2012.

De maand oktober was overigens ook een piekmaand, met de komst van ruim 3 miljoen toeristen naar het land.

Antalya, gelegen aan de zuidkust van Turkije, trok de meeste vakantiegangers namelijk 1.035.119. Op de tweede plaats staat Istanbul, dat door 913.212 geregistreerde buitenlandse toeristen werd bezocht tussen januari en oktober van dit jaar.

6 REACTIES

  1. Dubbel zoveel toeristen maar geen dubbel goede zaken gedaan afgelopen seizoen 🙁 En wij niet alleen, we hebben hier geen één ondernemer gesproken die een goed seizoen heeft gehad.

    We hebben juist allemaal verlies geleden. Dus er zijn misschien wel dubbel zoveel toeristen maar die houden allemaal hun hand op de knip. (Boeken goedkoop een all inclusive hotel en hangen vervolgens de hele vakantie bij het zwembad/ bij de bar/ in het hotel rond gezien verder alles gratis is.)

  2. Volgens mij klopt een toename van 50% niet, hoor. Heb andere getallen gelezen. Ik las ergens (geloof kalkan.turkishlocalnews.com), dat een Engelse krant een foutje had gemaakt en dat het een toename van 0,5% moet zijn. Dat geloof ik eerder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!