Bouw van nieuwe hotels in Antalya moet geremd worden

8
942

Bijna 11 miljoen toeristen bezoeken jaarlijks de Turkse provincie Antalya, waarvan ongeveer 1 miljoen Nederlanders. Het is dan ook zowel in de zomer als in de winter een toeristische bestemming die garant staat voor zon, zee en plezier.

Het is niet de wens van de provincie om dit toerisme te stoppen, echter loopt de bouw van nieuwe hotels op dit moment op de klippen. De hoge concurrentie van vooral 5-sterren hotels betekent vaak lage marges en een groot aantal te koop staande hotels.

Om dit tegen te gaan en de vraag naar accomodaties in andere provincies tegemoet te komen roept men op om in Anatolie hotels te gaan bouwen. De concurrentie is hier een stuk lager en deze regio’s zitten vol kansen voor ondernemingen in het toerisme.

Antalya blijft natuurlijk een streek waar veel buitenlandse bezoekers hun eerste kennismaking met de Turkse cultuur maken en het is een unieke plek waar men van zowel het prachtige berglandschap en de stranden kan blijven genieten.

8 REACTIES

  1. En dan nog luchthaven Gazipaşa erbij, straks gaat Anamur ook naar de vaantjes.
    Hier is het nog relatief rustig, alleen Iskele is in de zomer druk.
    Maar de wijde omgeving lekker rustig, ook goed voor de Caretta Caretta (zeeschildpad).
    Ga je dan weer verder naar het oosten, dan begint het vanaf kilometers voor Kız Kalesi wéér zo´n heksenketel te worden als in Alanya.
    Voor mij zou dat geen vakantie zijn, maar een kwelling, om naar plaatsen als deze te gaan.
    Maar ook Anamur zal er wel aan moeten geloven, de weg richting Gazipaşa wordt nu 4 baans met tunnels, etc.
    WEG RUST EN AUTHENTİCİTEİT!!.

    :turk: :turk: .

  2. Zoek je nog authenticiteit? dan moet je naar Fethiye komen….( gelukkig) nog niet overlopen door tourisme… de natuur is hier op z’n mooist :turk:

  3. Mijn vrouw heeft in Fethiye gewerkt als duik instructeur. Schijnt volgens haar inderdaad wel erg mooi te zijn, maar wel kostbaar…. Als je nog tips hebt, ik wil er dit jaar eigenlijk wel langs gaan.

  4. Fethiye, Bodrum, Kemer, Alanya, Mahmutlar, etc, zijn nu net de plaatsen waar ik niet! wil vertoeven.
    Het gaat mij niet alleen om de rust, maar wil ook niet tussen de toeristen wonen. Ik ben hier gekomen voor zon, zee, cultuur, maar vooral voor de Turken.
    Een enkele keer kom ik wel eens in Alanya, met name Metro en Koçtaş.
    Op het personeel na, hoor je er alleen Nederlands, Duits en Engels.
    Ja, dan had ik ook wel in Katwijk of Scheveningen kunnen gaan wonen.
    Ook hier wonen enkele Nederlanders en Duitsers en zelfs een Française, maar die mijd ik, op een “goede dag, alles okey?” na.
    Met twee mensen wel contact, leuk stel, hij Turk zij Nederlandse en die denken er ongeveer gelijk over. We lopen de deur niet plat, kan ook niet, want zij komen 2x per jaar voor enkele weken en wonen dus niet hier.
    Ook ik eet veel Turks en, houd niet vast aan de aardappelen met ju of hutspot.
    Nederland wil dat buitenlanders integreren, dus kunnen wij dat op een ander ook doen en dat kan niet lukken in een toeristisch gebied.
    Daar heb je ook niet meer de échte Turk, nee, de man die geld wil verdienen.

    Ja, misschien ben ik een rare vogel.

    :turk: :turk: .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!