Home Nieuws Boetes voor omzeilen van gordelmelding in auto’s

Boetes voor omzeilen van gordelmelding in auto’s

9
3750

Het omzeilen van gordelwaarschuwingen in motorvoertuigen gaat bestraft worden in Turkije.

Hoewel steeds meer Turkse automobilisten er een gewoonte van maken om hun gordel wel te dragen, is dat lang nog niet bij elke bestuurder het geval. Op de markt zijn er zelfs een soort “designclips” te koop die gemaakt zijn om in de gordelhouder te klikken. Hiermee zal het waarschuwings-lampje en piepje van de gordelmelding in het voertuig niet af gaan.

Slecht nieuws voor degene die hier gebruik van maken want er gaan sancties uitgedeeld worden aan de verkopers en gebruikers van deze apparaatjes. Een boete van 182 TL moet het gebruik en de verkoop ervan voorkomen.

De nieuwe wet is onderdeel van een project omtrent verkeersveiligheid dat ervoor moet gaan zorgen het aantal dodelijke verkeersslachtoffers terug te dringen met 50% in 2020.

9 REACTIES

 1. Heb liever dat de politie bekeuringen gaat uitdelen voor het niet stoppen bij een zebrapad.Word hier regelmatig iemand bijna van zijn sokken gereden terwijl de politie erbij staat.Als je een opmerking maakt tegen de politie zeggen ze dat er nu eenmaal bijna niemand stopt en dat ze dat moeilijk kunnen veranderen :smash: Boetes uitdelen…kijken hoe snel het dan veranderd.

 2. @Cindy,

  dat er bijna niemand stopt heeft vooral te maken dat een groot deel van de automobilisten niet weet dat men voor een zebrapad hoort te stoppen omdat ze dat nooit bij de rijlessen gehad hebben.

  Oftwel,rijbewijs halen in Turkije moet totaal veranderd worden .

 3. Ik hoop nog steeds dat men boetes gaat uitdelen voor het niet gebruiken van de knipperlichten. Maar elk goed begin is er eentje. Wat grappig is, is dat roken nu verboden is in auto’s. Toch zie ik dagelijks hier de agenten op de hoek in hun auto roken… Goede voorbeeld?

 4. @debekker,

  knipperlichten gebruik in Nederland wordt ook met de dag minder.
  Lijkt hoe groter en duurder de auto hoe minder het nodig is om een knipperlicht te gebruiken.

 5. Geeft ook niemand voorrang aan rechts.Hier is het dat degene met de meeste lef voorrang heeft.Vind Turkije een fijn land en in vele opzichten beter dan Nederland maar het verkeer is toch echt 1000 keer beter in Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.