maandag 26 oktober 2020
Home Nieuws Binnenkort elektronisch visum voor buitenlanders

Binnenkort elektronisch visum voor buitenlanders

15
309

De ontwikkeling van een Turks elektronisch visum voor buitenlanders is zo goed als voltooid. Tijdens de eerste maanden van 2013 kunnen buitenlandse burgers voor het eerst een zogenaamd e-visum aanvragen.

Het e-visum is een project dat gezamenlijk werd ontwikkeld door het ministerie van Buitenlandse Zaken en het Ministerie van Binnenlandse Zaken, sectie Veiligheid. Buitenlanders die Turkije willen bezoeken, kunnen vanaf volgend jaar het visum vooraf aanvragen en betalen via het internet. Vervolgens wordt het visum opgestuurd naar het opgegeven adres.

Een groot voordeel van het elektronische visum is dat je bij aankomst in Turkije niet meer in de rij hoeft te staan voor de aanschaf van een visum en dat je ook geen gepast geld op zak hoeft te hebben, omdat voor het e-visum vooraf al is betaald. De komst van het e-visum neemt dan ook veel werk uit handen van de ambtenaren in Turkije.

Aan het project zijn natuurlijk wel specifieke eisen verbonden. Alleen buitenlanders die aan bepaalde voorwaarden voldoen ontvangen een e-visum.

Door de invoering van het elektronische visum kunnen miljoenen mensen voortaan snel en comfortabel hun reispapieren voor Turkije regelen. Ook wordt de Turkse grens voor buitenlanders uit verschillende landen een stuk laagdrempeliger, wat op de lange termijn zal leiden tot de komst van meer toeristen naar het land en een positieve invloed op de economie.

15 REACTIES

 1. E-visum!!!!!!!!! Ze moeten gewoon die hele visum plicht een afschaffen, tis toch belachelijk dat we voor een vakantie van 2 weken een visum moeten kopen!!!! Is alleen maar geldklopperij brengt lekker veel geld in het laatje! :tooth:

 2. @Hannie

  Aan de ene kant is dat wel belachelijk, maar als een turk op vakantie wilt naar nederland moeten ze ook een visum aanvragen…en dan is het nog maar de vraag of diegene hem krijgt..

 3. Welke “bepaalde voorwaarden” en voor welke “buitenlanders” zijn dat dan? En waarom wordt een electronisch visum opgestuurd? Het is toch electronisch dus waarom zou je dat dan met de post op moeten sturen? Zo als ik het nu zie verandert er dus niet veel. Het blijft dus een stukkie papier wat je nu via Internet kan bestellen. Wooowwww :yeeeh:

 4. “Aan het project zijn natuurlijk wel specifieke eisen verbonden. Alleen buitenlanders die aan bepaalde voorwaarden voldoen ontvangen een e-visum.”
  Graag hier een nadere toelichting of een weblink van wat die voorwaarden inhouden ?

 5. en nu hopen dat het andersom ook wordt toegepast
  als wij naar Nederland willen. (ben lang geleden terug gekeerd naar vaderland en wil Nederland graag weleens weer bezoeken, maar de visum en de daarbijbehorende procedures houden ons tegen)

 6. misfener ik heb een keer een turk naar Nederland gehaald voor vakantie en weet wat dat inhoud maar toch blijf ik het bezopen vinden, als je naar spanje gaat hoef je toch ook geen visum te kopen het is en blijft geldklopperij!

 7. Oh ja nog even dit, duitsers en russen hoeven dus geen visum te kopen in Antalya he, die begrijpen er dus ook niks van dat wij een visum moeten kopen!

 8. Vind dat ze die visum kort verblijf voor beide partijen moeten opheffen! T is toch absurd dat Ned door t betalen van 10 a 15 euro wel toegang krijgen voor vakantie. En Turkse mensen hun hele hebben en houden moeten aantonen en de nodige kosten die dit alles met zich meebrengt , zonder de zekerheid van een visum te verkrijgen! En zelfs als ze deze krijgen op de Ned grens (soms) als nog niet worden toegelaten! En ook geen compensatie krijgen over de gemaakte kosten. Dus dat is in en in triest! Maar ook t betalen van een Turks visum (waar je 99% toch na betalen) word binnen gelaten, is triest. Beide opheffen!!

 9. ben het helemaal met je eens Miranda,ik vind het ook zo krom allemaal.ik snap het ook niet echt,dat de turkse mensen alles moeten sturen om hier te komen voor kort verblijf.ik hoop dat het nog eens zover komt dat ook de turkse mensen net als wij naar TR kunnen gaan,ook net zo in Nederland kunnen komen.ik hou van TR EN VAN DE MENSEN DAAR.xx :turk:

 10. Het is heel normaal, als Nederland een visum eist van een Turkse burger. Waarom zou Turkije geen visum vragen van de Nederlandse burger? En Nederland doet het ook niet gratis.

  En Nederland doet er maanden over om een visum te verstrekken. Ze vragen watvoor werk je doet, wat je bezit in Turkije,en waarom je nederland wilt gaan etc. Als je alleen al die vragen hoort wil je niet meer Nederland gaan.

  Nederland verliest veel toerisme uit Turkije.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.