Home Nieuws Bewondering voor Atatürk door Amerikaanse minister

Bewondering voor Atatürk door Amerikaanse minister

7
319

De Amerikaanse minister van Defensie, Chuck Hagel, heeft enorme bewondering voor Atatürk, de stichter van de Republiek Turkije. Dat zei hij deze week tijdens een persconferentie in het Pentagon.

Ik bewonder de Turken, de Turkse overheid en de nalatenschap van Mustafa Kemal Atatürk enorm. Door de jaren heen heb ik dit vaker in mijn speeches laten weten en niet alleen in Turkije, maar ook in de VS. Wij in het westen kunnen de waarde eigenlijk niet goed inschatten van hoeveel Atatürk voor Turkije heeft betekend.

Dit is onder andere te lezen in de Turkse krant Hürriyet. Chuck Hagel is sinds 27 februari 2013 aangetreden als Amerikaanse minister van Defensie.

7 REACTIES

  1. Er is maar een Atatürk. Als men bewondering heeft voor Atatürk, waarom zijn wij als Turken in het westen niet geliefd in het algemeen? Ik heb iedereen lief, zelfs de mensen die mij niet hebben…

  2. Laten we hopen dat de huidige premier Erdogan de nalatenschap van Atatürk niet verkwanseld. Door van Turkije een islamitische republiek te gaan maken waar de invloed van de politieke Islam zeer groot is. Want daar is die Erdogan en zijn AKP wel aardig naar toe aan het maneuvreren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.