Beroep verpleegkundige moet aantrekkelijk worden gemaakt

8
1435
Beroep verpleegkundige moet aantrekkelijk worden gemaakt
Beroep verpleegkundige moet aantrekkelijk worden gemaakt

Een rector van een medische universiteit heeft gezegd dat er in Turkije dringend behoefte is aan 100.000 verpleegkundigen en dat het werk aantrekkelijker moet worden gemaakt om aan de behoefte te kunnen voldoen.

Het tekort aan medisch personeel wordt steeds groter naarmate de Turkse bevolking blijft toenemen. De Turkse minister van Volksgezondheid, Recep Akdag, heeft al eens gezegd dat Turkije een groot tekort van meer dan 100.000 artsen heeft en het is nu duidelijk geworden dat tevens hetzelfde aantal verpleegkundigen nodig is. De rector van Medipol University, Sabahattin Aydın zegt ook dat er 100.000 meer verpleegkundigen moeten worden toegevoegd aan de huidige 90.000. Aydın, die vroeger adjunct-secretaris was bij het Ministerie van Volksgezondheid, voegde daaraan toe dat het waarschijnlijk is dat de behoefte aan meer verpleegkundigen de komende 50 jaar nog zal blijven bestaan.

Tot nu toe heeft alleen het tekort aan dokters de publieke aandacht in Turkije gehad. In Turkije, zijn er ongeveer 153 artsen per 100.000 mensen, terwijl er in de VS gemiddeld 322 artsen per 100.000 en in Europese landen gemiddeld 340 voor elke 100.000 mensen beschikbaar zijn.

Aydın merkte verder op dat het tekort aan artsen niet snel kan worden opgelost, want het duurt gemiddeld 10-12 jaar voor een arts is afgestudeerd, terwijl verpleegkundigen een vierjarige opleiding krijgen. “Maar verpleger worden is niet zo populair als het studeren voor arts,” voegde hij eraan toe.

8 REACTIES

  1. dus Ismet bebegim lutfen… als jij klaar bent… is deze blonde hemsire er ook klaar voor …. kusadasi hastane dan maar he…. optum canim

  2. Heeft iemand enig idee of het mogelijk is om als Nederlander te werken als verpleegkundige in Turkije? Ik ben op de hoogte van het werkvisum, maar weet iemand of ziekenhuizen in Turkije Nederlandse verpleegkundige aannemen?

    Groeten Eva

  3. Ik zal graag iets met verstandelijk gehandicapte willen doen in Alanya. ik ben verpleegkundige maar werk al jaren in de z verpleeging.
    Wie weet er wat?

  4. Hoi meltem arzu,
    İk ben ins over 2jaar klaar met de opleiding verpleegkundige, in welke ziekenhuis werk je dan, kan je er iets over vertelen van hoe je het allemaal heb gedaan? İk wil namelijk ook in turkije werken als ik klaar ben. En is het alleen in istanbul?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!