dinsdag 1 december 2020
Home Nieuws Beroemde Turkse vrouwen poseren op International Women’s Day

Beroemde Turkse vrouwen poseren op International Women’s Day

2
248

Achtenvijftig beroemde Turkse vrouwen hebben hun krachten gebundeld voor een fototentoonstelling die vanaf donderdag – Internationale Vrouwendag – te zien zal zijn in drie Turkse steden.

De tentoonstelling getiteld “Her Ses Bir Nefes” (Elke stem is één ademhaling), heeft als doel om de publieke aandacht te vestigen op de problemen waar veel vrouwen mee kampen in Turkije.

De tentoonstelling zal in vier winkelcentra in drie steden – Istanbul, Ankara en Adana tegelijkertijd van start gaan.
Dit maatschappelijk verantwoorde project, ontwikkeld door Kenan Bahadır Derre (tevens de artistiek directeur van het project) zal later ook in andere Turkse steden te zien zijn. Dit hebben de organisatoren deze week in een schriftelijke verklaring aangekondigd.

De beroemdheden die poseerden voor de foto’s, genomen door Serhat Hayri en Tayfun Cetinkaya, zijn onder andere actrices Acelya Akkoyun, Akasya Asıltürkmen, Beste Bereket, Bennu Yıldırımlar, Ece Uslu en Turku Turan; rockzanger Aydilge; voormalig model Deniz Pulaş Akkartal en jazz-zangeres Melis Sökmen.

De tentoonstelling bestaat uit twee verschillende concepten. Bij het eerste concept, werd het gezicht van elke vrouw gewikkeld in plastic folie, een symbool van de tot zwijgen gebracht en onderdrukte vrouwen in de samenleving. Het tweede concept is een serie portretten van vrouwen die schreeuwen, wat de stemmen symboliseert van vrouwen die opkomen tegen ongelijkheid, discriminatie en alle andere vormen van onrecht.

Het project, dat financiële steun krijgt van het Turkse verfbedrijf Polisan, wordt ook ondersteund door (UNFPA) het VN-Bevolkingsfonds.

De “Her Ses Bir Nefes” collectie wordt aan het publiek vertoond van 8 tot 30 maart in vier grote winkelcentra, namelijk in Kozzy Istanbul, Optimum Outlet Istanbul, Optimum Outlet Ankara en Optimum Outlet Adana.

2 REACTIES

  1. Tja, mooi initiatief, maar zo lang er nog bijna elke dag een vrouw wordt vermoord door haar vriend, man of ex-man zal zo’n fototentoonstelling niet echt veel bijdragen vrees ik. Grootste probleem is de ziekelijke jaloezie die zoveel kapotmaakt in Turkije.

  2. @loreley,

    Turkije is een land dat veel hogere inwonersgetal heeft dan andere meeste landen, dus jaloezie is geen gewoonte in turkije, in elk land zitten er wel zo’n type, krom door de bocht dat jij iedere turkse mannen over 1 kam scheert als agressieve mannensoort…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.