Beroemde Turkse acteur verhuist naar historische windmolen in Bodrum

1
5790

De beroemde Turkse acteur Hakan Meriçliler besloot zijn leven om te gooien en te gaan wonen in een gerenoveerde windmolen in Bodrum, gelegen in de zuidwestelijke provincie Muğla.

“Toen ik hoorde dat deze molen te koop stond, heb ik hem meteen gekocht”, aldus de acteur. De molen, die inmiddels volledig is omgebouwd tot woning, bestaat uit drie lagen. Op de eerste verdieping is de woonkamer, de tweede verdieping is een slaapkamer en de bovenste etage is ingericht als werkkamer.

De acteur heeft voor zijn molen in de tuin figuren van Don Quichot en zijn dienaar Sancho Panza geplaatst. Dit zijn epische Spaanse romanpersonages die bekend staan om hun strijd tegen windmolens.

“Ik ben op veel plaatsen geweest”, zei hij. “Ik heb er echter nooit aan gedacht om een ​​huis in Bodrum te kopen.” “Ik was direct verkocht op het moment dat ik deze plek zag”, zei Meriçliler, eraan toevoegend dat zowel de zonsondergang als de maansopgang tegelijkertijd vanuit de windmolen te zien zijn en dat hij heel erg van het huis houdt.

De molen van Meriçliler werd in 1868 gebouwd en is dus al ruim 150 jaar oud. De acteur zei dat de eigenaar van de windmolen twee jaar geleden is overleden en dat hij zichzelf nu ziet als “de nieuwe bewaarder van deze historische omgeving.”

Meriçliler woont in de windmolen met zijn vriendin Çiğdem Taban.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!