Home Nieuws Benzine in Turkije het duurste van Europa

Benzine in Turkije het duurste van Europa

9
1676
Benzine in Turkije het duurste van Europa
Benzine in Turkije het duurste van Europa

De benzineprijzen schieten overal de lucht in. Na de toestanden in Egypte en nu ook in Libië wordt deze verhoging alleen nog maar versterkt. In Turkije is de prijs voor een liter benzine inmiddels gestegen naar € 1,90. Hiermee staat Turkije bovenaan de Europese lijst.

Op de tweede plek volgt Griekenland met een literprijs van € 1,58 en op de derde plek staat Nederland, waar de weggebruikers € 1,56 moeten betalen voor een liter.

Verwacht wordt dat de prijzen alleen nog maar hoger zullen worden. In Nederland verwacht men dat de literprijs zal stijgen naar € 1,71.

Op Cyprus en in Bulgarije zijn de prijzen in vergelijking met de rest van Europa het laagst. Hier betaalt men respectievelijk € 1,13 en € 1,09 voor een liter benzine.

9 REACTIES

  1. ach weet je, we blijven hier in Antalya auto rijden, elke ochtend ellende als je de stad uit wilt in de minibus om naar je werk te gaan.

  2. @Zubeyde, er is helaas weinig aan te doen. de belastingwetgeving is zo verankerd in wetten en import uit het buitenland is vergrendeld. dit alles zorgt ervoor dat er geen andere mogelijkheden zijn dan simpelweg te betalen of je auto te laten staan. benzine kost overal ongeveer hetzelfde, de verschillen zitten in de accijnzen. en Turkije berekend de hoogste accijnzen ter wereld. zo uit mijn hoofd kost benzine op dit moment 0,61 euro per liter, de rest is belastingen. grappig detail is ook dat turkije het enige land ter wereld is waar je BTW betaald over belastingen. ach ja, als we maar niet zoveel hielden van dit mooie land he?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.