Baklava school opent haar deuren

5
1371
Baklava school opent haar deuren
Baklava school opent haar deuren

Binnenkort wordt er een school geopend om een van de belangrijkste lekkernijen van Turkije te leren maken, namelijk baklava.

De Kadir Has Universiteit en het Karakoy Gulluoglu openen samen een heuse baklava school. Het is de eerste officiële cursus in Turkije waar men het vakmanschap van de baklavacı zich eigen kan maken.

De eerste klas gaat van start op 18 december. De cursus duurt 12 weken. Er zal volgens de meest efficiënte vorm van leren les gegeven worden. Dat wil zeggen; je begint als het hulpje van de usta (specialist) en al ervaring opdoende ga je steeds zelfstandiger te werk.

De school is toegankelijk voor iedereen met een passie voor het maken van traditionele toetjes en lekkernijen. Iedereen die de cursus met succes doorloopt ontvangt na afloop een certificaat. De oprichters van de opleiding hopen veel cursisten de fijne kneepjes van het vak te mogen leren en dat er veel nieuwe baklava usta’s uit de school voort zullen komen.

De nieuwe school helpt mee om de behoefte aan opgeleide beroepsbevolking in deze sector tegemoet te komen.

5 REACTIES

 1. Baklava: Deeg – olie – suiker/siroop – pistachi

  Lijkt simpel maar is het niet.

  Je kan in enkele uren iets leren maken dat op baklava lijkt…

  en mits je echt slim en handig bent en door een echtte professionele opgeleid wordt…. zal je er ruim 4 jaar over doen om Baklava te leren maken… ow de voorwaarde is ook nog dat je best jong begint niet liever niet later als 16 jaar oud…

  — In Turkije heb je in totaal 5 professionele Baklava bakkers (de besten) waarvan 1 in Nederland leeft. Hij die in Nederland is maakt al meer dan 8 jaar geen baklava in de professionele zin.

  Mehmet

 2. Goed gemaakte Baklva is super verslavend…

  Echter zulke goede Baklava kan je bijna nergens krijgen al helemaal niet bij de meest Beroemde GulluOglu… natuurlijk ook in geen enkele winkel in Europa.

  Mehmet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!