Home Nieuws Baby Caretta schildpadjes onderweg naar zee

Baby Caretta schildpadjes onderweg naar zee

3
533
Strand van Çıralı naar Olympos (Wikimedia)

Nog lang niet alle stranden van Turkije waar de met uitsterven bedreigde Caretta Caretta schildpad haar eieren legt, worden goed beschermd. Maar gelukkig wel het Olympos strand en het Çıralı strand, waar de net uitgekomen schildpadjes aan hun gevaarlijke reis naar de zee zijn begonnen.

Een nieuwe reeks kleine onechte karetschildpadjes (Caretta caretta), zijn uit hun eieren gekomen in de provincie Antalya. Medewerkers van de Ulupinar milieubescherming en het Wereld Natuur Fonds, die zich samen inzetten voor het behoud van deze prachtige dieren, hebben laten weten dat de baby schildpadden zijn begonnen aan hun korte maar gevaarlijke reis van het nest op het stand, naar de zee.

Dit jaar zijn er 107 Caretta Caretta nesten gevonden op de stranden Olympos (Kumluca) en Çıralı (Kemer). Uiteindelijk zijn er 40 nesten met eieren uitgebroed. Deze kleintjes zijn nu dus al kruipend onderweg naar zee. Alleen de sterksten en/of degenen met het meeste geluk zullen uiteindelijk overleven. Helaas wordt het grootste gedeelte opgegeten, of overlijdt aan uitdroging.

Lees hier meer over de bescherming van de onechte karetschildpad

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.