Home Nieuws Ataturk Airport verbreekt weer een Europees record

Ataturk Airport verbreekt weer een Europees record

5
883
Ataturk Airport Istanbul Turkije
Ataturk Airport Istanbul Turkije

Istanbul Ataturk Airport heeft wederom een Europees record verbroken. Vorige week donderdag vonden er maar liefst 1267 vluchten plaats op het grootste vliegveld van de metropool.

Na een record van het hoogste aantal passagiers in heel Turkije (meer dan 150 miljoen) dat in augustus 2013 al bereikt werd, heeft ook Ataturk Airport nu een record verbroken. Op 1 mei 2014  landden en stegen de meeste toestellen ooit in een dag in Europa. Er vonden op de luchthaven 632 landingen en 635 vertrekken plaats, een totaal van 1267.

Grote stijging Turkije

In de laatste tien jaar nam zowel het aantal vluchten als het aantal passagiers in Turkije jaarlijks toe met meer dan twintig procent.

Snelst groeiende luchthaven ter wereld

De afgelopen jaren groeide de luchthaven van Istanbul gemiddeld met zo’n zeventien procent, waardoor dit de snelst groeiende luchthaven ter wereld is.

Volgens de Turkey’s Middle East Technical University zullen de luchthavens in Istanbul binnen twintig jaar meer dan 1 miljoen commerciële vluchten en 118 miljoen passagiers per jaar verwerken.

5 REACTIES

 1. Deze nummers zijn nikszeggend tegenover Schiphol of Heathrow als je ook meeneemt wat een belangrijk deel van de oorzaak van deze stijging is.

  In Turkije zijn veel families verdeeld over het grote land.
  Met speciale feestdagen gaat men vaak op (be)zoek naar elkaar.
  Tot niet al te lang geleden ging dit vaak via een busreis die soms wel eens 28 uur duurde.

  Sinds maatschappijen als Pegasus vaak binnenlandse tickets aanbieden voor maar net een hogere prijs dan een buskaartje dan is de keus om te vliegen snel gemaakt.
  Kijk je dan dat er in Istanbul tussen de 15 en 25 miljoen mensen wonen dan telt dat hard bij met de feestdagen 😉

 2. Geweldig zoveel mensen die daar landen. In mijn kennissenkring heeft dat wel geleid tot totale chaos bij de douane met 2 douanebeambten waardoor vele van hen met Istanbul als tussenlanding hun aansluitende vlucht hebben gemist. Na veel navraag eindelijk een nieuw ticket gekregen. Men wilde eerst nog geld daarvoor. Erg jammer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in