Ataturk Airport na Schiphol nu ook Frankfurt voorbij

1
2254
Foto: Istanbul Airport Wikipedia)
Foto: Istanbul Airport Wikipedia)

Atatürk Airport Istanbul heeft in 2015 meer passagiers verwerkt dan Frankfurt Airport. Daarmee is het de derde drukst bezochte luchthaven van Europa geworden, aldus het rapport van Bloomberg.

In 2014 schopte luchthaven Atatürk het Amsterdamse Schiphol van de vierde plek en nu is het de beurt aan Frankfurt Airport dat plaats moet maken voor de Turkse luchthaven, onder andere thuisbasis van Turkish Airlines. De afgelopen drie jaar steeg het aantal passagiers op de luchthaven met ruim 16 miljoen. In Frankfurt haalde de groei in dezelfde periode de 4 miljoen niet.

In de strijd met Londen en Parijs

Nu Turkish Airlines grootse plannen heeft om het aantal vliegtuigen te verdubbelen naar 440 toestellen in 2021 en Ataturk Airport zicht gaat uitbreiden naar de derde luchthaven in Istanbul, kan de stad straks de strijd aangaan met de meest drukke luchthavens van Europa, Londen Heathrow en Charles de Gaulle Parijs.

-1x-1

-1x-1-1

1 REACTIE

  1. In Europa zal de strijd zal tot 2021 allang beslist zijn. De vraag is eerder welke airport als eerste in de wereld de 100 miljoen passagiers zal doorbreken. Atlanta, Dubai op Istanbul?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!