Home Nieuws Antalya nog steeds erg populair bij expats

Antalya nog steeds erg populair bij expats

7
866

Meer dan een derde van de percelen gekocht door buitenlanders in Turkije bevindt zich in Antalya. Volgens recent onderzoek van ATSO blijft Antalya hiermee de thuisbasis van de meeste buitenlanders in Turkije.

Ongeveer 33,6 procent van het totaal aantal buitenlanders die in Turkije wonen hebben gekozen voor Antalya als hun vaste verblijfplaats volgens een recente studie uitgevoerd door de Kamer van Koophandel en Industrie in Antalya, of ATSO. De studie gaf aan dat buitenlanders bijna 30 procent van het onroerend goed bezitten in de zuidelijke provincie Antalya. Uit het onderzoek, gebaseerd op gegevens van het directoraat-generaal van kadasters, bleek dat 29.691 percelen eigendom zijn van buitenlanders op een totaal van 103.051.

De grootste buitenlandse groep in de provincie zijn de Duitsers, gevolgd door Russen en burgers van andere Europese landen.
De meeste Expats hebben een optrekje rond Antalya centrum, Alanya, Manavgat of Kemer.

Door de lokale bevolking worden de expats gezien als “nieuwe Antalya mensen”. Veel buitenlanders zeggen dat de schoonheid van de stad en de gastvrijheid van de mensen cruciale factoren waren voor hen om in de zuidelijke provincie te gaan wonen.

De Duitse Erika Foerster, een 47-jarige Duitse socioloog woonachtig in het district Alanya Mahmutlar, is al 10 jaar een enorme fan van Antalya.

De schoonheid van al deze bergen, watervallen, het groen, de rotsen en natuurlijk de Middellandse Zee heeft mij verleid vanaf het eerste moment dat ik landde in Antalya.

Aldus Foerster.

Antalya, gevolgd door Muğla en Aydin

De zuidwestelijke provincie Muğla is de thuisbasis van het tweede hoogste aantal expats na Antalya. Muğla herbergt 19.604 geregistreerde buitenlandse burgers, die 5.678.529 vierkante meter van het onroerend goed bezitten in en rond de stad.

Aydın neemt de derde plaats in met 16.753 buitenlandse inwoners, die met zijn allen 3.486.229 vierkante meter grond bezitten.

Joachim Werfel, een 52-jarige Nederlander, koos ook voor Turkije als een permanente woonplaats nadat hij 47 jaar in zijn vaderland woonde. Vijf jaar geleden kocht hij een huis in Didim, provincie Aydin. Ook hij ziet Turkije inmiddels als zijn tweede vaderland.

Ik heb meer dan 50 steden gezien van de Zwarte Zee, en in de Centraal-en Oost-Anatolische regio. Ik vind het leuk om nieuwe mensen te leren kennen, en als ze in de buurt van Didim zijn, zijn ze altijd welkom bij mij thuis.

Aldus Werfel.

Grote steden niet heel populair

Ten slotte zijn grote steden zoals Istanbul, Ankara en Izmir niet heel populair onder de expats. In deze drie steden samen hebben ‘slechts’ 18.510 mensen een eigendom, volgens ATSO.

7 REACTIES

 1. Beste Bayram Guner,

  Heb jij enig idee hoeveel geld al die expats in Antalya uit geven, hoeveel Turkse mensen er door in hun levens onderhoud door kunnen voorzien, bouwvakkers, tuinmannen, winkeliers,
  noem maar op. Buitenlanders die in Turkije woningen kopen en hier leven houden vaker meer van Turkije dan jouw Vatandes in Nederland.
  Denk eerst na voordat je zoiets schrijft.
  De wereld is immers van alle mensen.

  vriendelijke groeten

 2. Beste mensen,
  Buitenlanders die zich aan de wetten van de desbetreffende land houden, en in dat land wonen
  mogen ook een woning kopen; immers wij allochtonen in NL mogen ook pas een huis kopen als wij er wonen en alle verplichtingen nakomen,
  er zijn buitenlanders in NL die al 40 jr hier wonen en door omstandigheden niet genaturaliseert zijn, mogen ook geen huis kopen,het is natuurlijk nonsens als dhr cor 100 denkt dat turken aldaar in leven worden gehouden door expats:(ook al was dit zo dan nog hebben ze buitenlanders geen vrijspel in een ander land omdat ze economisch beter zijn!
  als een expats aan alle regels voldoet mogen ze wat mij betreft woning(en) kopen, niet omdat ze uit een westers land komen en geld hebben

 3. Parayi veren düdügü calarmis. Turkiyede yeni bir Nasrettin hoca cikip yasalari degtirmeden evel torpaglari malesef yabancilar alacagtir. hahaha.

 4. Ik geloof nooit dat het onderzoek rekening heeft gehouden met buitenlanders die een huis kopen en het huis (de tapu) op naan van hun Turkse partner hebben gezet. Derhalve is het onderzoek slechts indicatief.

 5. Biz nasil holandada ev satin alabiliyorsak baska ulkelerin insanlarida bizim ulkemizden ev satin alma yetkisi olmali bence, ama sadece tatil evi :zonnen: deil,eger oturumu varsa almali. Hollanda baska bir ulkenin vatandasina oturum izni olmadan ev satarmi onu dusunuyorum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!