Antalya heeft er twee gratis openbare stranden bij

0
1972
Camyuva Kemer Halk Plaji

Het Turkse ministerie van Cultuur en Toerisme heeft deze week twee gratis openbare stranden geopend. Een bij de kust van Çifteçeşmeler en een in Bahçecik, in Kemer, Antalya. Het wordt het 6e gratis toegankelijke strand in Antalya.

De Vice-minister van Cultuur en Toerisme, Nadir Alpaslan, zei dat het ministerie sinds 2019 al bezig is met de 10 projecten voor gratis openbare stranden; “Ons streven is om speciaal voor onze burgers in de lagere inkomensgroepen ook een 5-sterrenvakantie belevenis te creëren. Elk jaar komen er in Turkije meer gratis openbare stranden bij”, zei hij.

Alpaslan merkte op dat ze vorig jaar een prachtige faciliteit in Çamyuva hebben geopend. Daar zijn intussen al enorm veel positieve reacties op gekomen. Ook zei de vice-minister dat er nog een tal van andere projecten in gang zijn gezet in Turkije, zoals aan de Zwarte Zee kust, het Marmara-gebied en bij de binnenmeren.

Staatssecretaris Alpaslan benadrukt dat ook hotels die niet aan de kust liggen, kunnen profiteren van de diensten daar. Na zijn toespraak hees Alpaslan de blauwe vlag van het strand.

Het gebied van 43.000 vierkante meter groot is uitgerust met stranden, terrasjes en restaurants, waar tevens bruiloften worden gehouden. Extra aandacht trekken ook de geplaatste gebedshuizen en een speciale oprit naar zee voor gehandicapten. Voor deze groep bezoekers zijn tevens speciale ligstoelen aanwezig op het strand. Op de wandelpaden van de stranden, die ook nog eens over multifunctionele sportfaciliteiten beschikken, zijn de citrusbomen geplant die zo uniek zijn voor de regio.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!