login: wachtwoord: [wachtwoord kwijt - registreren]

Antalya en Side in de Top5 van Zoover Winter

post thumbnail

Wat zijn de populairste buitenlandse bestemmingen voor Nederlanders deze winter? Uit onderzoek van Zoover blijkt dat Nederland op dit moment vooral op zoek is naar zon en ontspanning. Vijf steden voeren de Zoover zoeklijst aan. Turkije ‘levert’ er twee, Side en Antalya.

Side in Turkije

Side is een badplaats aan de Turkse Rivièra. Het is gelegen tussen de steden Antalya en Alanya. Side is een romantisch dorp met 18.000 inwoners. Het kent een indrukwekkende geschiedenis, zo was het stadje vroeger een uitvalsbasis voor zeepiraten en ook een centrum van slavenhandel.

Karakter behouden
De stad heeft veel van zijn oude karakter behouden, dit zie je terug in de architectuur en de archeologische vondsten. Verschillende ruïnes zijn te bezoeken en een groot Romeins theater dat een absolute blikvanger is in de stad is absoluut een aanrader.

Zandstranden
Side heeft een aantal prachtige zandstranden en is een erg kindvriendelijke bestemming. Volgens de Zoover beoordelaars: “Side en omgeving heeft op ons een grote aantrekkingskracht. De mooie stranden aan de westkant, de natuur, mijn man gaat regelmatig in het achterland wandelen. Hij komt altijd met leuke verhalen terug. De gastvrijheid. Het lekkere eten.”

Antalya in Turkije

Deze bestemming is nieuw in dit overzicht, Antalya is de afgelopen jaren gegroeid in populariteit en is dit jaar zelfs in de top vijf te vinden. Het is gelegen aan de Zuidkust van Turkije aan de voet van het Taurusgebergte en heeft 677.242 inwoners.

Houten huizen
Antalya heeft een rijke geschiedenis en bestaat uit nauwe straatjes met houten huizen, winkeltjes, markten en restaurants. Museumliefhebbers kunnen zich vermaken in het Archeologische museum waar veel eeuwenoude voorwerpen tentoongesteld worden. Antalya heeft tevens een bruisend nachtleven met moderne clubs en discotheken.

Golf in Belek
De bestemming wordt ook steeds populairder onder golfliefhebbers. De badplaats Belek beschikt over een aantal golfbanen van topkwaliteit. Volgens de Zoover beoordelaars: “Wil je winkelen, wil je cultuur opsnuiven of gewoon wat wandelen aan de haven het kan allemaal in Antalya!”

Meer info: Zoover.nl

Tags bij dit bericht:

Er zijn 3 reacties

Mustafa Kutlu

SIDE=)

Medine Gulu

:-))))

Dirko

Antalya aan de Turkse Riviéra , de meest zuidelijke Turkse kuststrook, heeft een mild en aangenaam klimaat. Het indrukwekkende Taurusgebergte beschermt de streek van Antalya tegen koele winden. Deze ideale vakantiebestemming heeft heel wat bezienswaardigheden en antieke steden : een rijke geschiedenis, natuurlijke pracht en praal, en de typische Turkse gastvrijheid. Een ideale vakantie voor mensen die rust en cultuur met elkaar weten te verzoenen. De meeste bezienswaardigheden en activiteiten die ik in deze website bespreek zijn een eindje rijden met de auto of te bezoeken via een excursie, dus geschikt voor toeristen die iets willen ondernemen in Antalya, als je een weekje rond het zwembad van je hotel wil hangen ga je niet veel zien. Mijn website heb ik heel uitgebreid bewerkt met veel informatie en tips waarmee ik kwaliteit wil leveren, nog veel plezier met jullie Turkije reis.

:zonnen:

Plaats Reactie

:zonnen: :yeeeh: :worship: :wop: :wink: :uncheer: :twosome: :turk: :tooth: :tongue: :smash: :shutup: :roll: :oops: :oo: :ned: :mrgreen: :loller: :lolflag: :lol: :lekker: :hup: :huh: :heet: :evil: :eten: :emo: :duivel: :cry: :clown: :cheer: :bwuh: :biertje: :P :D :?: :-| :-? :) :( :!: 8-O 8)