Home Nieuws Anatolische honden gaan musea bewaken

Anatolische honden gaan musea bewaken

10
1515
Anatolische honden gaan musea bewaken
Anatolische honden gaan musea bewaken

Veel musea en antieke bezienswaardigheden in Turkije zullen binnenkort worden bewaakt door het grootste hondenras uit Anatolie, de Aksaray Malaklısı.

Afgelopen maand zijn er al twee pups van het Turkse hondenras naar een museum in de provincie Karaman gestuurd. In deze provincie zal het project het eerst worden doorgevoerd.

Het idee om de honden in te zetten ontstond nadat het departement voor Cultuur en Toerisme het malaklı ras had gezien tijdens de Aksaray jaarmarkt.

Er werden vier pups geïntroduceerd tijdens de Eastern Mediterranean International Tourism and Travel Fair (EMITT) dit jaar. Het ras heeft karaktereigenschappen van zowel een schapendrijver als een waakhond.

Er is inmiddels ook een documentaire film gemaakt over de malaklı honden. Ambtenaren van ministerie van Cultuur en Toerisme zijn daarop naar Aksaray gekomen om een bezoek te brengen aan de boerderijen waar de honden worden gefokt.

Na het bezoek besloot het ministerie om de Malaklı honden te gebruiken bij het beveiligen van musea en oude bezienswaardigheden.

10 REACTIES

 1. Kindvriendelijk, kán zelfs bij het gevecht met n’wolf winnen. Pracht honden xijn het., wil later voor mijn nedo ook zo een halen als hij oud genoeg is. Namelijk moeten deze rashonden veel energieën kwijt.

 2. @Ibrahim en Conny
  na wat zoekwerk op internet ben ik volgende teweten gekomen.. blijkbaar bestaat er een ras die vooral in Aksaray (centraal anatolie) voorkomen. “Aksaray Malakli”
  Deze ras lijkt fel op Kangal, verschillen zijn vooral brede koppen, hangende wangen, grotere voeten…
  Malakli betekent hangende wangen..

  Ik wist het ook niet tot zover… 😀 :turk:

 3. Deze honden zijn geen Kangals,
  zoek verder dan je neus lang is.
  Deze hondan zijn breder en groter dan kangals, en hebben een groter en bredere kop.
  AKsaray malaklisi! geen kangal!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!