Amsterdam Turkish Film Festival

0
708
Amsterdam Turkish Film Festival
Amsterdam Turkish Film Festival

Fatih Akin (zie beeld bij dit bericht) zijn nieuwe topfilm ‘Soul Kitchen’ beleeft zijn Nederlandse premiere op de eerste editie van het Amsterdam Turkish Film Festival. 19, 20 en 21 maart 2010 vindt de eerste editie van het Amsterdam Turkish Film Festival (ATFF) plaats in Studio-K in Amsterdam.

Fatih Akin Soul Kitchen
Soul Kitchen by Fatih Akin
Het Nederlandse publiek krijgt de kans 15 Turkse kwaliteitsfilms te ontdekken, geselecteerd door een vakjury, met verschillende Nederlandse premieres waaronder de premiere van de lang verwachte film ‘Soul Kitchen’ van de internationaal geroemde regisseur Fatih Akin.

Het festival biedt de mogelijkheid om het beste uit de ware hedendaagse Turkse film scene te zien en te beleven. Zo kan je deel nemen aan discussies met 20 surprise guests uit Nederland, Duitsland en Turkije, Q&A’s met de overgevlogen regisseurs, een art performance van de kunstenaar Ejderkan Tastekin en natuurlijk volop muziek en dans tot in de vroege uurtjes.

ATFF presenteert elke editie een retrospectief van een bekende Turkse filmmaker, dit jaar is gekozen voor regisseur/scenarist Cagan Irmak. Irmak’s films hebben zich keer op keer weten te bewijzen aan theaterkassa’s over de hele wereld. Vooral ‘My Father And My Son’ (2006) en ‘Alone’ (2008) trokken veel bezoekers in binnen en buitenland. ATFF is vereerd met de komst van Irmak naar Amsterdam.

Met ‘Pandora’s Box’ van Yesim Ustaoglu wenden we ons tot het disfunctionele dat onder het dagelijkse leven in een stad sluimert. ‘The Master’ van Bahadir Karatas is een geslaagde poging tot het op lichtzinnige manier verbeelden van een destructieve obsessie. Met de diversiteit die de Turkse filmscene kenmerkt, zullen we ook diepe emoties beleven met films zoals ‘Wrong Rosary’ van Mahmut Fazil Coskun, een niet te evenaren liefdesverhaal tegen de achtergrond van ‘melting pot’ Istanbul. Dit zijn maar enkele voorbeelden van de films tijdens de drie dagen van het Amsterdam Turkish Film Festival, geproduceerd door de 7 Hills Foundation. Het volledige programma wordt gepresenteerd op de website www.atff.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!