Home Nieuws Alcoholverbod in openbare ruimte in Afyonkarahisar

Alcoholverbod in openbare ruimte in Afyonkarahisar

15
604

Binnen de gemeente van Afyonkarahisar geldt sinds deze week een verbod op de verkoop en consumptie van alcohol in openbare ruimte.

Het verbod is het eerste in zijn soort in Turkije en geldt alleen op openbare plaatsen zoals; parken, busstations, gebedshuizen, culturele en historische bezienswaardigheden en verlaten gebouwen. Het nuttigen van drank in motorvoertuigen en het openbaar vervoer is ook verboden.

De maatregel is ingevoerd door de gouverneur van Afyonkarahisar, İrfan Balkanlıoğlu. “We hebben besloten om deze regel in te voeren om de vrede en veiligheid binnen de grenzen van de stad te handhaven en om misdaad en verkeersongelukken te beperken”.

Degenen die zich niet aan de regel kunnen houden kan worden bestraft met een boete van 82 Turkse Lira.

Update 28 april 2012: Vandaag maakte de gouverneur bekend dat het verbod alleen geldt in openbare parken en dat het niet zo’n groots verbod is als het lijkt. Er kwamen verschillende klachten binnen van openbaar dronkenschap in verschillende parken waar veel gezinnen met kinderen naartoe komen. Dit willen wij vanaf nu voorkomen, aldus de gouverneur.

15 REACTIES

  1. Mensen die niet willen drinken om welke reden dan ook, zijn daar vrij in… Mensen die af en toe een drankje willen drinken word het moeilijk gemaakt…..

  2. Ülkeyi ve Dini kariştırmamak lazim..bi ton çeşit insan yaşiyor bi ülkede..maar openbare ruimte dat snap ik,als ze het maar niet verbieden om wat te drinken in restaurants enz..

  3. Ben het helemaal eens met Sinem. Ok het is een moslimland maar een groot deel van het eigen volk drinkt.

  4. Als het openbare leven erdoor gestoord wordt, vind ik het een goed idee… Mensen die hier reageren of het mee te maken heeft met seculaire of islamitishe land, moeten weten dat Turkije een seculaire land is en dat secularisme juist voorkomt dat ISLAM gebruikt wordt voor andere doeleinde b.v. politiek.. gr

  5. Uuuhh ik weet niet hoor maar Turkije is geen islamitisch land? By the way, dat verbod geldt al JAREEENN in NEDERLAND? Op straat, scholen etc mag er echt niet gedronken worden hoor 😉 dus ik weet niet waar iedereen over zeurt? Dit is een genomen maatregel als gevolg van overlast van alcohol 😉 dit is dus geen beperking van ‘levenswijze’ van mensen. Laat dat even duidelijk zijn 🙂

  6. @Rabia,

    dit is de AKP manier om mensen voor de gek te houden.
    Namelijk dat ze allerlei dingen doen die voor de buitenwereld niet op beperking van levenswijze lijken maar uiteindelijk wel dat effect hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in