Aardbeving van 4,6 op de schaal van richter in Marmaris

12
1639
Marmaris Turkije Aardbeving
Marmaris Turkije Aardbeving

Volgens metingen van de Bogazici Universiteit en het instituut voor onderzoek naar aardbevingen, vond er maandag 4 juni rond 17.20 uur een beving plaats in de Turkse badplaats Marmaris.

Er gingen rond 17.00 uur nog een aantal kleine schokken aan vooraf, maar vooral de beving van 4,6 op de schaal van Richter was goed merkbaar in het gebied.

Er is niet veel schade en er zijn geen dodelijke slachtoffers gevallen. Wel sneuvelden er een aantal ramen van gebouwen. Daarnaast raakte er nog een vrouw ernstig in paniek die daardoor flauw viel.

12 REACTIES

  1. Gelukkig niets ernstigs gebeurd.
    Op 2012.05.01 om 17:48:28 (coordinaten 38.6570 26.6580) diepte 11.9 km magnitude 5.0 İZMİR KÖRFEZİ (EGE DENİZİ).
    Het verschil tussen 4.6 en 5.0 is groter dan je denkt omdat het een logaritmische schaal is. Op het moment zat ik in een stoel en voelde het gebouw trillen. Vond het wel spannend en raakte ook niet in paniek. Nou moet ik wel vermelden dat ik niet helemaal hetzelfde reageer als de gemiddelde “mens”. Mijn (Turkse) vrouw is er al aan gewend dat ik niet in paniek raak maar het juist leuk vind.
    Kijk trouwens voor een uitleg maar eens op de volgende pagina:
    https://nl.wikipedia.org/wiki/Schaal_van_Richter
    En voor een lijst met de laatste 2000 bevingen kan je hier terecht:
    http://www.koeri.boun.edu.tr/scripts/lst2.asp

  2. Ik zal nooit wennen aan die aardbevingen, vooral nu ik een zoontje heb, ik schudde aardig heen en weer op 3 hoog op het terras… en dan nog je ouders op skype hebben tegelijkertijd 😐 Nu zijn dit soort aardbevingen wel goed, als we een hele tijd niets meer zouden hebben dan is er tenslotte meer risico dat we een grotere aardbeving in een keer meemaken.

  3. Zag het al een beetje aankomen: Italië, Bulgarije, weer Italië. Had het gevoel dat Turkije weer eens aan de beurt was. Gelukkig niet al te ernstig en tenminste niet te dicht bij het net opgeknapte huis van mijn zus en zwager.

  4. Was mijn laatste dag in Marmaris en ben vreselijk geschrokken.
    Mijn stoel schudde heen en weer en ik ben blij nu weer in Nederland te zijn!

  5. heb het een paar jaar geleden meegemaakt,wij als gezin waren wel geschrokken,,stonden aan de bar en het ging goed tekeer,en de dagen erna vaak naschokken gehad,,toch gaan we weer voor de 15de x naar icmeler :turk:

  6. Ik lag op mijn zonnebedje op de steiger van club Turban te slapen en werd plotseling wakker geschud…best wel geschrokken. Mijn man had al daarvoor een lichtere schok gevoeld. Ik vond t best wel eng en heb slecht geslapen ’s nachts..

  7. ik blijf toch naar marmaris gaan :turk: hoop alleen dat dr nooooit wat ergs gebeurd dat t bij die kleine bevinkjes blijft :twosome: :turk:

  8. Hier in iclemer was in het hotel alleen de lift defect .
    Ach we hadden All inclusief geboekt , weet ik veel dat er ook een aardschok in dat pakket zat .
    Geschrokken zijn we niet , zoiets kan gebeuren hier .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!