Cappadocië nog steeds enorm populair onder toeristen

9
895
Turkije Cappadocie Ballonvaart Nevsehir
Turkije Cappadocie Ballonvaart Nevsehir

Het aantal toeristen dat de eerste 2 maanden Cappadocië bezocht is in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar flink gestegen.

Het magische landschap van Cappadocië in de provincie Nevşehir is nog steeds erg geliefd bij vakantiegangers. Niet alleen in de zomer maar ook in de andere seizoenen loopt het toerisme goed.

In januari en februari 2013 bezochten bijna 172.000 mensen het sprookjeslandschap met tufsteenkegels. Vorig jaar lag dit aantal nog op 120.000 in dezelfde periode. Een stijging van ongeveer 34 procent. Het totaal aantal reizigers dat vorig jaar Cappadocië bezocht staat op ruim 2,5 miljoen.

Vooral vluchten met een heteluchtballon zijn populair in de provincie. Vorig jaar berichtten we nog dat er nieuwe regels zouden worden gesteld op het grote aantal luchtballonnen in de regio in verband met veiligheid.

9 REACTIES

  1. De prachtige en unieke natuur van Cappadocie wordt door al deze toeristen inmiddels behoorlijk onder de voet gelopen….Triest om te zien!

  2. De ihlara valley is misschien wel t mooiste plekje in Turkije dat ik heb gezien. Verder loont het om buiten het hoofdseizoen te gaan. Ik kom er al 4 jaar eens per jaar.

  3. Mijn ouders komen daar oorspronkelijk vandaan. Alhoewel ik er elk jaar (soms 1 keer in de 2 jaar) heen ga, vind ik het nog steeds een prachtige landschap!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!