Aantal bezoeken aan artsen neemt toe met 72 miljoen in 1 jaar

4
684
Aantal bezoeken aan artsen neemt toe met 72 miljoen in 1 jaar
Aantal bezoeken aan artsen neemt toe met 72 miljoen in 1 jaar

Het totale aantal bezoeken aan het ziekenhuis nam in het jaar 2011 toe met 72 miljoen. Deze enorme stijging roept vraagtekens op.

Het aantal keren dat men medische zorg zocht in ziekenhuizen was 539 miljoen in 2010, dit aantal steeg in 2011 tot 611 miljoen, zo blijkt uit cijfers van het ministerie van Volksgezondheid. Gezien het feit dat de Turkse bevolking gemiddeld met 1 miljoen per jaar groeit, vraagt men zich nu af wat de oorzaken voor zo’n grote toename van het aantal ziekenhuis-bezoekjes kunnen zijn.

Er wordt door verschillende partijen gesuggereerd dat veel Turken onnodig naar een dokter gaan. Er is vooral ook een opvallende toename te zien in het aantal mensen dat kiest voor de medische zorg van prive-ziekenhuizen ten opzichte van de goedkopere staatsziekenhuizen. In 2010 werd er 26 miljoen keer een beroep gedaan op de artsen van een prive-ziekenhuis tegenover wel 59 miljoen keer in 2011.

Deze enorme stijging is mogelijk toe te schrijven aan het feit dat veel Turken vaak niet tevreden zijn met de behandeling door een arts waarna zij op zoek gaan naar een second opinion. Een andere reden zou kunnen zijn dat sommige artsen complexe medische behandelingen niet willen uitvoeren en hun patiënten doorverwijzen naar een andere arts.

Het zou ook nog kunnen dat er een verband is tussen het aantal bezoeken aan het ziekenhuis en de economische groei in het land. Er wordt nu onderzocht wat de precieze oorzaken zijn.

4 REACTIES

  1. evenals in nederland, ziet men dit veel geaccentueerder nog, dat vele bezoeken aan artsen door turken inderdaad GEHEEL ONNODIG zijn, zoals:
    uitgeschoten met aardappelschilmesje en de vinger bloed een beetje;
    lichte verhoging van temperatuur;
    lichte symptomen van koortslip;
    beetje jeuk;
    grieperig;
    en ga zo maar door!

  2. @Borus: Inderdaad, ik vind dat gezeur over ‘ziek zijn’ erg opvallend hier. Sommigen gaan met een beetje hoofdpijn of een griepje al naar het ziekenhuis en eisen dan ook nog geholpen te worden, belachelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!