Aanleg nieuwe tunnel door de bergen in Erzurum

2
746
Aanleg dubbele tunnel door berg in Erzurum
Aanleg dubbele tunnel door berg in Erzurum

In de provincie Erzurum wordt op een hoogte van 2.349 meter, een 6,2 kilometer lange tunnel gegraven door de bergen heen.

In het gebied waar de tunnel wordt gegraven, bevindt zich al de Dallıkavak weg, maar deze is tijdens de wintermaanden vaak onbegaanbaar of onveilig. Vandaar dat er nu een dubbele tunnel wordt aangelegd vlakbij het druk bezochte wintersportgebied.

Het project wordt in opdracht van het Ministerie uitgevoerd door het Karayolları Genel Müdürlüğü, het overheidsbedrijf dat zich bezig houdt met de aanleg en onderhoud van Turkse Rijkswegen, bruggen en tunnels.

Langs de Rijksweg in Erzurum en op de oost en zuid-oost verbindingen tussen Rize, Erzurum en het Dallıkavak viaduct, is men pas geleden van start gegaan met het uithollen van de bergen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van zogenaamde tunnelboormachines.

De tunnel, die het gebied in de winter dus beter toegankelijk gaat maken, zal bestaan uit twee aparte tunnelbuizen. Over ongeveer 800 dagen moet de tunnel klaar zijn. De materiaalkosten worden geschat op 79,5 miljoen TL.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!