login: wachtwoord: [wachtwoord kwijt - registreren]

Aanleg nieuwe tunnel door de bergen in Erzurum

post thumbnail

In de provincie Erzurum wordt op een hoogte van 2.349 meter, een 6,2 kilometer lange tunnel gegraven door de bergen heen.

In het gebied waar de tunnel wordt gegraven, bevindt zich al de Dallıkavak weg, maar deze is tijdens de wintermaanden vaak onbegaanbaar of onveilig. Vandaar dat er nu een dubbele tunnel wordt aangelegd vlakbij het druk bezochte wintersportgebied.

Het project wordt in opdracht van het Ministerie uitgevoerd door het Karayolları Genel Müdürlüğü, het overheidsbedrijf dat zich bezig houdt met de aanleg en onderhoud van Turkse Rijkswegen, bruggen en tunnels.

Langs de Rijksweg in Erzurum en op de oost en zuid-oost verbindingen tussen Rize, Erzurum en het Dallıkavak viaduct, is men pas geleden van start gegaan met het uithollen van de bergen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van zogenaamde tunnelboormachines.

De tunnel, die het gebied in de winter dus beter toegankelijk gaat maken, zal bestaan uit twee aparte tunnelbuizen. Over ongeveer 800 dagen moet de tunnel klaar zijn. De materiaalkosten worden geschat op 79,5 miljoen TL.

Er zijn 2 reacties

cengiz

Masallah Erdogan doet het erg goed,steeds meer verbeteringen,adam bosuna demiyormus durmak yok yola devam diye. :turk:

cengiz

Masallah goed nieuws :turk: ERDOGAN durmak yok yola devam diye bosuna demiyomus demek.

Plaats Reactie

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of Abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

:zonnen: :yeeeh: :worship: :wop: :wink: :uncheer: :twosome: :turk: :tooth: :tongue: :smash: :shutup: :roll: :oops: :oo: :ned: :mrgreen: :loller: :lolflag: :lol: :lekker: :hup: :huh: :heet: :evil: :eten: :emo: :duivel: :cry: :clown: :cheer: :bwuh: :biertje: :P :D :?: :-| :-? :) :( :!: 8-O 8)