6,5 miljoen e-paspoorten verstrekt aan Turkse burgers

0
990
6,5 miljoen e-paspoorten verstrekt aan Turkse burgers
6,5 miljoen e-paspoorten verstrekt aan Turkse burgers

Zo’n 6,5 miljoen Turken hebben inmiddels hun biometrische paspoorten ontvangen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken stond er een paar jaar geleden op dat er een paspoort zou komen in overeenstemming met de internationale normen.

De biometrische paspoorten, ook wel bekend als e-paspoorten, werden in juni 2010 voor het eerst in gebruik genomen. In heel Turkije werden gemeentekantoortjes ingericht, waar mensen zich konden aanmelden voor een e-paspoort. Het ministerie heeft inmiddels 447 kantoortjes verspreid over de 81 provincies van het land. Ruim 6,5 miljoen mensen zijn al in het bezit van een biometrisch paspoort.

Via de website https://randevu.nvi.gov.tr/ kan informatie worden verkregen over de e-paspoorten. Turken die in het buitenland wonen kunnen terecht bij Turkse ambassades en consulaten.

De aanvraag van een e-paspoort duurt niet lang. Binnen twee tot vier dagen na het inleveren van de juiste papieren, wordt het paspoort naar je thuisadres opgestuurd. Degenen die nog geen biometrisch paspoort hebben kunnen na de vervaldatum van hun oude paspoort deze niet meer verlengen, maar moeten verplicht een e-paspoort aanvragen. Echter, burgers die beschikken over een paspoort dat niet verloopt voor 24 november 2015 mogen hun paspoort nog blijven gebruiken totdat deze vervalt.

Met de introductie van e-paspoorten, hoopt de overheid om identiteitsfraude te voorkomen en de hoeveelheid tijd die de douanemedewerkers op de luchthavens besteden aan het controleren van paspoorten te verminderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!