login: wachtwoord: [wachtwoord kwijt - registreren]

47% van de Turkse huishoudens beschikt over internet

Het aantal huishoudens in Turkije dat over internet beschikt in hun eigen huis is dit jaar gestegen tot 47 procent. Van de mensen die thuis geen internet hebben, gaf 27 procent aan het ook niet nodig te hebben.

Volgens het Turkse Bureau voor de Statistiek (TUIK) is uit het rapport ‘ICT gebruik onder huishoudens en individuen 2012,’ gebleken dat dit jaar 47,2% van de huishoudens thuis toegang heeft tot het internet. Vorig jaar was dit nog 42,9%.

27,6 procent van de mensen die thuis geen internet hebben, blijken hier ook geen behoefte aan te hebben. In Istanbul heeft het grootste aantal huishoudens internet, namelijk 60,5 procent. In andere grote steden van het land ligt dit aantal op gemiddeld 55,5% en in landelijke gebieden heeft slechts 27,3% internet thuis.

Volgens het rapport van TUIK gebruiken de meeste Turken het internet voor het lezen van nieuws, tijdschriften of om te downloaden. 1 op de 5 internetgebruikers shopt weleens online.

Er zijn 4 reacties

Wouw, dat is niet veel als je het vergelijkt met NL (94%)

Yusuf

Saskia reken het verschil turkije met 78 miljoen inwoners vs nerland 16 miljoen…

Volkan

Yusuf, het gaat niet om het aantal mensen maar om het percentage. Als je die vergelijkt, loopt Turkije achter qua internetgebruik.

Is dit iets negatiefs? het antwoord is ja.
Internet is de toekomst veel gaat al over internet en het belang ervan zal alleen maar toenemen.

Vind dat in Turkije de kota afgeschaft moet worden en het internetgebruik gestimuleerd moet worden.

Inderdaad Yusuf, het percentage heeft niks met het aantal inwoners te maken.

Het zal goed zijn als Turkije wat meer zou doen om het internet beter te krijgen ook.
Vooral vergeleken met Nederland is de verbinding in Turkije erg langzaam en slecht.

Aan de andere kant snap ik dit percentage wel, computers, laptops(en alle andere electrische apparaten) zijn heel erg duur hier in Turkije en daardoor lopen de internet cafe’s hier nog altijd goed! waar ik ook ben, zuiden Turkije of Istanbul, internet cafe’s zijn altijd vol.
Veel goedkoper als je het niet dagelijks meerdere uren nodig hebt.

Plaats Reactie

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of Abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

:zonnen: :yeeeh: :worship: :wop: :wink: :uncheer: :twosome: :turk: :tooth: :tongue: :smash: :shutup: :roll: :oops: :oo: :ned: :mrgreen: :loller: :lolflag: :lol: :lekker: :hup: :huh: :heet: :evil: :eten: :emo: :duivel: :cry: :clown: :cheer: :bwuh: :biertje: :P :D :?: :-| :-? :) :( :!: 8-O 8)