Home Nieuws 30.000 archeologische vondsten opgegraven in de afgelopen vijf jaar

30.000 archeologische vondsten opgegraven in de afgelopen vijf jaar

1
549

Dertigduizend historische vondsten zijn er in de afgelopen vijf jaar opgegraven in Turkije. Ook zijn er veel naar het buitenland gesmokkelde items weer terug op Turkse bodem.

Het ministerie heeft naar eigen zeggen alleen in het jaar 2011 al 48 miljoen TL uitgegeven aan de opgravingen in het land. Op dit moment zijn er 115 projecten aan de gang op verschillende locaties in Turkije. De opgravingen worden verricht door teams met professoren en archeologen afkomstig van buitenlandse universiteiten.

Sinds 14 jaar worden er jaarlijks ook veel items die in de geschiedenis naar het buitenland zijn gesmokkeld weer teruggebracht naar Turkije. In de afgelopen jaren zijn er, dankzij de inspanningen van het ministerie van Cultuur en Toerisme, ruim 14.000 voorwerpen weer in Turks bezit gekomen.

Het ministerie van Cultuur en Toerisme is momenteel in onderhandeling met Duitsland, Amerika, Denemarken, Engeland, Frankrijk en nog een aantal andere landen over het terugkrijgen van meer gesmokkelde voorwerpen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.