260 duizend Europese Turken passeren Turkse Kapıkule grens

0
3335

Turken woonachtig in verschillende Europese landen blijven Turkije binnenstromen om de zomervakantie en het Offerfeest in hun vaderland door te brengen. Sinds 25 juni zijn er al meer dan 260 duizend Europese Turken het land binnengekomen via de Bulgaars-Turkse grensovergang ‘Kapıkule’.

Dit jaar komen er weer veel Turken met hun voertuig via de Kapıkule grensovergang het land binnen om hun zomervakantie met het Offerfeest te combineren. Bij de Kapıkule grensovergang zijn ze goed voorbereid op de drukte. Er is extra personeel ingezet zodat iedereen zonder uren in de rij te staan makkelijk kan doorstromen. Naar verluidt zijn er sinds 25 juni al meer dan 260 duizend Turken via Kapıkule Turkije binnengekomen.

Een ‘Berlijnse Turk’ verklaarde dat ze zijn gekomen om het Offerfeest te vieren en een vakantie van 6 weken hebben genomen: “De reis is heel goed verlopen. We gaan eerst naar Samsun en daarna trekken we er gewoon lekker op uit. Het voornaamste is dat we in ieder geval in ons thuisland aangekomen zijn”.

Verlangen naar vaderland

Een Nederlanse vakantieganger sprak zijn verlangen naar Turkije uit en zegt: “De scholen hebben nu vakantie en we reizen gelijk naar Yozgat. Eerst vieren we het Offerfeest en daarna gaan we door naar verschillende vakantiebestemmingen. We blijven in totaal 5 weken. De reis naar Turkije was prachtig. Ik heb niet lang hoeven wachten. Het verlangen naar het vaderland kan ik niet onder woorden brengen. De liefde voor het vaderland is gewoon speciaal. We proberen dit ook over te brengen aan onze kinderen”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!