Home Nieuws 12,4 procent groei van buitenlands toerisme in decembermaand

12,4 procent groei van buitenlands toerisme in decembermaand

4
800

Het Turkse ministerie van Cultuur en Toerisme heeft de cijfers van het buitenlandse toerisme over 2012 bekend gemaakt. Opvallend is de stijging van 12,4 procent in de maand december.

In de laatste maand van het jaar kwamen maar liefst 1.343.220 buitenlandse toeristen naar Turkije. Istanbul was het populairst. Bijna de helft van alle vakantiegangers die maand (653.398) kwamen namelijk naar de metropool. Edirne, Artvin, Antalya en Hatay vullen de top 5 aan.

Als we naar het gemiddelde van heel 2012 kijken, zien we dat de meeste buitenlandse toeristen Turkije zijn binnengekomen via Antalya (meer dan 10 miljoen). Istanbul volgt kort daarna op nummer 2 met meer dan 9 miljoen vakantiegangers. Mugla, Edirne en Artvin vullen de rest van de top 5 aan.

Bijna 32 miljoen buitenlandse toeristen bezochten Turkije in 2012.

Statistieken 2012 volgens het ministerie

Kultur ve Turizm Bakanligi Statistiek Toerisme

Voor uitgebreidere statistieken kun je terecht op de website van het T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı.

4 REACTIES

  1. Je merkt dit zeker in de omgeving van Antalya. We waren in 2006 en in 2011 in IC Green Palace geweest (all-inclusive resort) en er waren twee gebouwen bijgebouwd. En veel meer hotels in de omgeving. Hopelijk blijft de kwaliteit inderdaad gewaarborgd!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!