Home Nieuws 10 redenen om in 2017 naar Turkije op vakantie te gaan

10 redenen om in 2017 naar Turkije op vakantie te gaan

1
1452

Het blijft een verademing om vakantie te vieren in een land dat veel te bieden heeft. Voor wie zon, zee, lekker eten, prachtige natuur, een rijke cultuur, avontuur, maar ook ontspanning zoekt, kan zich vast oriënteren op Turkije. Dit diverse land, met zeer sympathieke inwoners, levert een tijd op vol adembenemende kusten, schitterende landschappen en culturele hoogstandjes. Dit zijn 10 redenen om in 2017 een vakantie naar Turkije te overwegen.

1. Overrompelende landschappen

Turkse landschappen zijn zeer aantrekkelijk door de schoonheid van de natuur. Maar ook steden zijn levendig en zitten vol verhalen en cultuur. Ankara, Edirne en Bursa blijven, net als Ankara, steden die betoveren door hun architectuur en subtiele schoonheid. Nemrut Dagi in Anatolië is een plek als geen ander. Een mausoleum voor een koning en een tempel voor de goden. Dit levert een spectaculair panorama op. Of Ararat, de hoogste berg van het land. Of één van de 500 charmante en tijdloze eilanden.

Prinsessen Eilanden

2. De Zwarte Zee

Het is haast verplicht om de Zwarte Zee te bezoeken. Het is een unieke plek met vele havens. Amasra is er één van. Op deze vredige plek is optimaal te genieten van de weelde van de zee. In Trabzon is fraaie religieuze architectuur te vinden. Vogels spotten, raften, wandelen en natuurlijk verse vis eten: de Zwarte Zee biedt ontspanning.

De Zwarte Zee – Ereğli

3. De oude gebouwen

Nergens op de wereld zijn kloosters te vinden zoals die in Turkije. Het Deyrulzafaran klooster is een unieke plek die een adembenemend uitzicht biedt over de Mesopotamische vlakten. Ook het Sumela klooster is een trekpleister. Dit gebouw uit de 4e eeuw presenteert bijbelse fresco’s en een ruige, fotogenieke omgeving van bergen.

Het Sumela Klooster – Trabzon

4. Turkse dorpjes

Pittoresk; ze zijn niet anders te noemen, de dorpjes in Turkije. Veel dorpjes, zoals Safranbolu, kennen een typische vormgeving van huisjes. Vaak zijn hier tekenen van de rijke Turkse historie te vinden. Vele dorpjes verkopen lokale delicatessen en kennen een ontspannende sfeer. Er zijn dorpjes die spreken tot de verbeelding, zoals Halfeti, dat half onder water staat. In de dorpjes wordt je met een glimlach verwelkomt.

Safranbolu
Safranbolu

5. De prachtige moskeeën

In Turkije staan moskeeën die van binnen en van buiten echte kunststukken zijn. Een voorbeeld is de Blauwe Moskee met een interieur dat zo imposant is, dat het je sprakeloos maakt.

De Blauwe Moskee
De Blauwe Moskee

6. De kastelen

Kizkalesi is één van de vele kastelen in Turkije die een fraai aanzicht levert. Volgens de legende is het kasteel gebouwd om de dochter van de koning te beschermen tegen een op handen zijnde vergiftiging. Met een bootje is dit kasteel te bereiken. Zo zijn er in Bodrum en Marmaris ook fantastische kastelen te bezoeken.

Bodrum Kasteel
Bodrum Kasteel

7. Archeologische plaatsen

Turkije herbergt veel vindplaatsen van schatten, gebouwen en resten van oudere beschavingen. Zo is Hierapolis een plek waar antieke vindingen gedaan werden. Voel je als ontdekkingsreiziger op deze plek met oude ruïnes. De mysterieuze sfeer van je af laten stomen? Dat kan in de natuurlijke bronnen in Pumakkale.

Pamukkale
Pamukkale

8. Cultuur

Turkije springt bijna uit haar voegen van cultuur. Dankzij een rijke historie en een goede overlevering van tradities, bestaan er nog altijd talloze muziekstijlen, dansvormen, gebruiken en ceremonieën. Religieuze pelgrims trekken nog altijd naar belangrijke moskeeën en imponerende verhalen worden nog altijd gedeeld. Ook dichters en filosofen zijn er in het land te vinden. Cultuurliefhebbers komen volop aan hun trekken.

9. Istanbul

Het is de grootste stad van het land en één van de grootste steden in de wereld die door twee zeeën gespleten wordt. Daardoor is het gelegen op twee werelddelen. Die invloeden – van Europa en Azië – zijn erg zichtbaar in de bruisende stad. Dit is de plek waar alles samenkomt: cultuur, kunst, gemeenschap, werk en ontspanning. Het is een dynamische en inspirerende plek met een sfeer die je niet zult vergeten.

Istanbul
Istanbul

10. Culinaire hoogstandjes

Turkije is een voedselparadijs. Ultieme gerechten zijn hier te vinden, die je het water in de mond doen lopen. Er is voor ieder wat wils. De Turkse kebab, tavuk, pilav, bulgur, sarma, sucuk: het zijn culinaire hoogstandjes om de vingers bij af te likken. Een scala aan smaken is verkrijgbaar. En wie kan er nee zeggen tegen een overheerlijke baklava?

Baklava
Baklava

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!