Home Nynpluis

Nynpluis

Aangemaakte reacties

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #38303
  Nynpluis
  Bijdrager

  Beste allen,


  @Ben
  : Ik overweeg om een Minix X8 via http://www.kijkalles.nl aan te schaffen met update abonnement.
  – Is dit wat jou betreft de beste keus? Of kan ik net zo goed kiezen voor de X7. Het prijsverschil is € 50 en is dat ook de moeite waard?
  – Daarbij ga ik er dan vanuit dat conform jouw advies wifi erin zit?
  – Ik ga er vanuit dat de installatie man ook daarmee uit de voeten kan.
  – Is zo’n kastje geschikt voor 1 tv of voor meerdere tv’s?
  – Het kosten (die ik abonnement noemde) zijn TL 200 is geloof ik voor een extra server (?). Ik weet niet wat hij (de installateur) daarmee bedoeld. Heb jij enig idee?
  – Heb jij ervaring met Hotband satelliet ad TL 70 per jaar?


  @Peter
  : Ik heb ook nog een Ziggo account en ben heel benieuwd of dat ook werkt. Volgens mij had Ben al het advies van IPvannish gegeven en dat advies heb ik ook al van anderen gehoord voor het instellen van je VPN adres.

  Heren alvast weer bedankt voor jullie reactie.
  Grtjes Nynke

  #38298
  Nynpluis
  Bijdrager

  Beste Peter,

  Ik heb in mijn zoektocht inmiddels wat helderheid gekregen. ik begrijp (begreep) er ook maar weinig van. Ik heb een Canal Digitaal pakket aangeschaft en achteraf is dat denk ik inderdaad, zoals Ben (ZAD75455) al aangaf, niet de beste oplossing. Ik werd vooral afgeschrikt door de VP-vanish etc waar ik geen verstand van heb. Hopelijk dus voor jou hierbij wat helderheid.

  Canal Digitaal:
  Hiermee ontvang je in Istanbul met een schotel van ongeveer 60 cm alle Nederlandse zenders. Als je een basis abonnement neemt van CD dan betaal € 17,95 per maand. Een uitbreiding daarop van Eurosport of Fox sport oid kost uiteraard wat extra’s. Je hebt geen Engelse zenders. Hiervoor zou je een veel grotere schotel nodig hebben.

  Dus met CD heb je de basis en die is goed. Als je mee wilt dan kan je beter het advies van Ben volgen. Ik weet nog altijd niet hoe dit te installeren, maar ik heb een Satelliet “mannetje” gevonden (die ook bij veel andere Nederlanders in Istanbul is geweest) die Duits spreekt en voor een schappelijk tarief alles installeert. Bij mij heeft hij 2 apparaten geïnstalleerd en met alle bekabeling erbij is hij totaal 3 uur bezig geweest. Kosten voor tijd en materiaal was totaal 210 TL.

  Ik heb hem gevraagd om een MINIX kastje te installeren. Hij moet dit nog doen, maar daar was afgelopen dinsdag geen tijd meer voor, en heeft een advies gegeven om naast Minix abonnement van 200 TL per jaar ook het extra hotband satellite abonnement voor 70 TL per jaar extra te nemen. Dan heb je geloof ik wel 3000 zenders. De kosten voor het kastje met een USB Wifi en installeren zijn totaal (eenmalig) 420 TL. Hij heet Erkan Ayaz en zijn tel is: 0542 31736 06

  Ik hoop dat je hiermee uit de voeten kunt.

  Groeten Nynke

  #38287
  Nynpluis
  Bijdrager

  Ha allemaal,
  Fijn dat jullie lekker duidelijk zijn! Ik moet zeggen de internet methode voor mij heel onbekend is en toen we laatst via een live stream op de computer rugby zaten te kijken, ging het niet al te best. Terwijl we (zo heb ik begrepen, maar weet het niet zeker) fibernet hebben. Ik denk dat een CanalDigitaal abonnement prima is. Ik begrijp alleen niet waarom ik niet de receiver van CD zal gebruiken?…Die krijg ik er immers gratis bij.
  En als ik jullie goed begrijp heeft niemand problemen om via de satelliet oplossing HBO en Fox Sport International te krijgen?!

  #38283
  Nynpluis
  Bijdrager

  Beste Missfener en beste Yer,

  Hartelijk dank voor de feedback. CanalDigitaal heeft geen Dreambox in het assortiment, maar ik ga er vanuit dat wat ze bieden ook goed zal werken. Fijn om te weten dat HBO en Fox sport goed te bereiken zijn!
  Ook goed om te weten dat met een 85 schotel alles ook goed is te ontvangen. @Yer….als je net in Istanbul bent heb je het vast ook allemaal niet aangeschaft? Wat waren jouw kosten voor een schotel? En, heb je ook HBO en FOX? Wij zitten nl ook aan de Europese kant, in Sariyer.

  Grtjes Nynke

  #38278
  Nynpluis
  Bijdrager

  Best forum,

  Met belangstelling heb ik al jullie vragen en commentaren gelezen en wil mijn bewondering uitspreken over de betrokkenheid en uitgebreidheid van de antwoorden.

  Ik ben net 2 weken in Istanbul en wil graag Nederlandse TV kijken, maar ook FOX sport international, HBO, BBC en ITV. Uit alle antwoorden heb ik opgemaakt dat ik in ieder geval een Canaal Digitaal abonnement in Nederland moet afsluiten en daarbij (want ik ben een enorme leek) een receiver of recorder met nemen. Je krijgt het er bij, dus dat vind ik prima. Ik overweeg 2 aansluitingen, dus zal waarschijnlijk kiezen voor 1 recorder en 1 receiver of CI-card. Ik ga over 2 weken naar NL en als ik alles tijdig bestel, kan ik het mooi meenemen. Alvorens ik de bestelling ga doen zou ik jullie wat willen vragen:

  Schotel:
  De bijgeleverde schotel van CD krijg ik vast niet in mijn koffer, dus die laat ik thuis. Op dit moment staat er een schotel van (zo schat ik in) 60 cm op het dak, maar geen idee of dit de juiste is. Uit de reacties maak ik op dat de eventuele aanschaf van zo’n schotel in Turkije niet al te duur is, dus mijn vraag….wat te kopen als mijn huidige niet werkt?

  Ontvangst FOX ed.
  Van een andere Nederlander begreep ik dat alleen de zenders met 19,2 goed te zien zijn, maar niet die op 23,3 zitten. Inmiddels lijkt het erop dat CD alles naar 23,3 heeft verplaatst en zou het bereik van de Astra 3 juist in Istanbul goed te doen moeten zijn en zou je met 23,3 goed zitten. Heeft deze Nederlander gewoon de verkeerde schotel? Of is het pech?
  Als 23,3 goed is, dan zou uit de zenderlijst blijken dat ik ook FOX Sport International en HBO goed zou moeten kunnen ontvangen. Is deze aanname juist?
  BBC en ITV zitten op 28,2. Hoe kan ik dat ontvangen?

  Ik hoop dat een van jullie bereid is mijn vragen te beantwoorden en wil diegene alvast hartelijk bedanken.

  Groeten Nynpluis

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)