Yogurt corbasi

Nederlanders in Turkije Forums Kookforum Yogurt corbasi

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
  • Auteur
    Berichten
  • #31387
    KOEKEPEERTJE
    Bijdrager

    Ik vind deze soep echt heerlijk en raad het aan om eens te maken.

    150 gram rijst(Tosya),schoon gespoeld
    400-450 gram yoghurt
    1 eierdooier
    2 el bloem
    zout,peper,rodepeper
    1 tl gedroogde munt
    50 gram roomboter
    water

    1.Doe de rijst in de soepenpan en schenk water erin, totdat de rijst ruim gedekt is.
    2.Breng het aan kook totdat de rijst goed gaar is.
    3.Meng de yoghurt,ei en de bloem goed doorelkaar(tot een papje).Voeg dit rustig, alroerend toe aan de gekookte rijst.
    4.Breng de soep op smaak met zout,peper,rodepeper en laat het nog 3 min.op laag vuur koken.
    5.Schenk nog water in als het nodig is en laat de soep nog even op laag vuur doorkoken.
    6.Smelt de boter in de koekenpan,voeg de muntkruimel toe en bak dit 1 a 2 min.totdat de kruimel van kleur is veranderd.
    7.Roer de botermengsel door de soep.Maak eventueel voor garnering een mengsel van hete gesmolten boter en rodepeper en schep dit in het midden van de soep.

    #36622
    VirbeNL
    Bijdrager

    Ik maak hem zelf altijd met zelfgemaakte vleesboullion,mag rund,kip of schaap zijn.en de stukjes vlees ook erin. en als rijst gebruik ik “gebroken” rijst.

    #36623
    KOEKEPEERTJE
    Bijdrager

    Dat zou ik ook eens moeten proberen. Klinkt lekker met dit weer 🙂

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.