wij zouden graag in contact willen komen met mensen die woonachtig zijn in de regio Alanya, Antalya en Silifke

Nederlanders in Turkije Forums Wonen in Turkije wij zouden graag in contact willen komen met mensen die woonachtig zijn in de regio Alanya, Antalya en Silifke

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #32290
  theben
  Deelnemer

  Beste lezers, forumleden,

  Wij lopen met het idee om voor langere tijd (overwinteren) of semi permanent naar Turkije te vertrekken.

  In september 2018 gaan wij ter oriëntatie 3 weken naar Turkije, niet direct als toerist, maar in een gehuurde woning in plaats van een hotel om eens te voelen en beleven hoe het dat nu gaat.

  Daarbij zouden wij graag een aantal mensen willen ontmoeten die ook de stap hebben gezet en al een een tijd in Turkije verblijven.

  De plaatsen die wij aandoen zijn: https://www.nederlandersinturkije.nl/wp-content/forum-smileys/country_netherlands.gif. Wij hebben eigen vervoer (auto).

  Mocht iemand ons bij willen praten of willen overtuigen (of juist niet) dan zouden wij graag in contact komen, zodat wij uw verhaal kunnen horen en onze vragen eens persoonlijk aan u voor kunnen leggen in plaats van via e-mail.

  We kijken uit naar uw reacties, met vriendelijke groet,

  Ben & Dagmar

  #38537
  Lex
  Deelnemer

  Hallo mensen, wij wonen al bijna 13 jaar in Turkije met onderbreking van 17 maanden. Wat ik lees geeft weinig informatie. Dat jullie gaan rondkijken voor een goede woonplek is heel verstandig. Probeer van te voren voor jullie zelf na te gaan in wat voor omgeving jullie willen wonen. Bosrijk, aan de kust, platte land of juist in de bergen. Er is hier zo veel mogelijk. Spreken jullie Turks? Willen jullie in een appartement of in een vrijstaand huis? Willen jullie in een site of vrij wonen? Willen jullie het echte leven meemaken of alleen met nederlanders omgaan?
  Wij hebben eerst in Boğazkent gewoond. Ligt vlak naast Belek. Dat is toeristisch. Vlak aan zee. Nu wonen we op een plateau op 300 meter hoogte vlak achter Antalya in een vrijstaande villa die we huren. Duacı heet het dorp. Bosrijke omgeving. Doodlopende weg. Fantastische turkse buren. 20 minuten en we zitten midden in de stad op een terras. Wij gaan nooit merr terug. Dit is ons nieuwe thuisland.
  Je kunt ons wel schrijven als je dat wilt. Wij zijn nu 71 jaar beide.

  #46399
  alexis
  Deelnemer

  Wij hebben zojuist een huisje gekocht in Evrenseki op de berg en hebben nog 1000 vragen. We willen ieder jaar overwinteren. Maar hebben gehoord dat dat maar 3 maanden kan omdat we de auto mee willen nemen…???
  We komen graag in aanraking met Nederlanders die ook in de richting SIDE wonen. Gewoon om af en toe eens bij te kletsen.

  #46755
  Moesie
  Deelnemer

  Zitten jullie er nu nog met de pandemie? Hoe verloopt het?

  #46756
  alexis
  Deelnemer

  We zijn in Juni de grens over gereden terug naar huis. Tot die tijd waren de maatregelen superstreng gehandhaafd. Ik begreep dus ook helemaal niet waarom Turkije code oranje bleef. Ik vind het in de EU moeilijker om uit de buurt te blijven van menigtes.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.