Turk op bezoek in NL

Nederlanders in Turkije Forums Algemene Chat Turk op bezoek in NL

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Auteur
  Berichten
 • #31429
  Jay395
  Deelnemer

  Ik kom regelmatig in Turkije. Daar heb ik een Turk leren kennen. Deze wil graag op bezoek komen in Nederland. Maar hij vraagt mij hem een “uitnodiging” t sturen. Heeft een van u er ervaring mee of weet wat de eventuele consequenties zijn hiervan. Kan een inwoner van Turkije zomaar naar NL ?
  Groeten.
  Jan

  #34002
  ni_hao
  Deelnemer

  Nee een Turkse inwoner kan niet zo maar naar Nederland. Hij/zij heeft een paspoort en visum nodig en die kan niet iedereen zo maar kopen. Wellicht heeft hij een uitnodiging nodig om een paspoort aan te vragen. Vraag hem/haar eens waarom een uitnodiging noodzakelijk is.

  #34004
  Gulsah
  Deelnemer

  Weet jij waarom hij wil komen, is dat om jou te bezoeken of zijn er evt andere redenen?
  Als jij hem nl uitnodigt betekent dat nl dat je voor hem garant staat gedurende periode dat hij in NL is.
  Kennen jullie elkaar zo goed dat je dat zou willen doen?

  #34008
  Trudy
  Deelnemer

  Kijk anders even op de website van de IND daar staat alle info over het naar Nederland laten komen van een Turkse vriend. http://www.indklantdienstwijzer.nl
  Ik sluit me overigens aan bij Gulsah. De garantstelling is er niet voor niets….

  #34009
  Muratje
  Sleutelbeheerder

  Een uitnodiging is nodig om voor diegene die naar Nederland komt, garant te kunnen staan. Die uitnodiging kun je aanvragen bij de gemeente, die kijken eerst of je een verblijfplaats hebt, wat je inkomen is etc etc.

  Als het bezoek uit Turkije dan ineens verdwijnt in Nederland (omdat ie hier illegaal wil werken of iets dergelijks) dan kan degene die “garant” zou staan alle kosten gaan betalen. Dan heb jij dus eigenlijk een probleem 🙂

  #34010
  ni_hao
  Deelnemer

  Indien de uitnodiging alleen voor garantiestelling nodig is (daarom schreef ik ook dat je hem/haar moet vragen waarom de uitnodiging nodig is) dan heeft het betrekking op garantiestelling en/of particuliere logiesverstrekking e.d. Het enige wat je dan moet doen is een verklaring tekenen en opsturen. Daar zijn speciale formulieren voor welke ook in de Engelse taal door MinBiZa worden verstrekt. Je kunt deze hier downloaden.

  #34014
  Jay395
  Deelnemer

  Beste mensen,

  Harteljk dank voor jullie reactie. Ik weet nu voldoende.

  Jan

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.