Patatesli köfte | Aardappelen met kofta | 4 personen | 90 minuten

Nederlanders in Turkije Forums Kookforum Patatesli köfte | Aardappelen met kofta | 4 personen | 90 minuten

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
  • Auteur
    Berichten
  • #31521
    bebino85
    Bijdrager

    http://i1219.photobucket.com/albums/dd439/TurkseKok/Patatesli%20kofte/IMG_6096.jpg

    bronvermelding: turkse recepten

    Beschrijving:

    Ovenschotel met köfte en aardappelen. Één van de meest gegeten gerechten in Turkije.

    Aantal personen:

    4

    Bereidingstijd:

    90 minuten

    Ingrediënten dressing:

    10 groene peper
    5 tomaten

    Ingrediënten köfte:

    1 ui
    1 bosje peterselie
    2 gesneden brood
    Halve glas melk
    250 gram gehakt
    1 eetlepel zwarte peper
    1 eetlepel rode peper
    1 eetlepel bakpoeder
    2 theelepel zout
    1 eetlepel tomatenpuree (salça)

    Ingrediënten aardappelen mix:

    1 theelepel rode peper
    1 theelepel zwarte peper
    2 theelepel zout
    2 theelepel gedroogde peterselie poeder
    2 eetlepel zonnebloemolie
    8 aardappelen

    Bereiding:

    Haal de binnenkant van het brood eruit en doe deze in een kom en meng het met melk (de korst van het brood gebruiken we niet).
    Kneed dit een beetje zodat het brood goed de melk opneemt en een beetje op pudding begint te lijken.
    Snijd de uien en peterselie en doe deze ook in de kom.
    Leg het gehakt ook in de kom en voeg er 1 theelepel rode peper, 1 theelepel zwarte peper, 1 eetlepel bakpoeder en 2 theelepel zout aan toe.
    Meng het geheel en kneed alles in de kom gedurende een minuut.

    http://i1219.photobucket.com/albums/dd439/TurkseKok/Patatesli%20kofte/IMG_6005.jpg

    Voeg tijdens het kneden ook wat tomatenpuree toe (1 eetlepel).

    Bereiding van de aardappelen

    Na het kneden kun je overgaan op het schillen van de aardappelen.
    Snijd de aardappelen na het schillen en plaats ze in een kom. Giet er 2 eetlepel zonnebloemolie overheen.
    Voeg er 1 theelepel rode peper, en 1 theelepel zwarte peper, 2 theelepel zout, 2 theelepel gedroogde peterselie poeder.

    http://i1219.photobucket.com/albums/dd439/TurkseKok/Patatesli%20kofte/IMG_6008.jpg

    Meng dit geheel in de kom.

    Resultaat na mengen van beide kommen:

    http://i1219.photobucket.com/albums/dd439/TurkseKok/Patatesli%20kofte/IMG_6009.jpg

    Dressing

    Snijd de 10 pepers en 5 tomaten in stukjes.

    http://i1219.photobucket.com/albums/dd439/TurkseKok/Patatesli%20kofte/IMG_6013.jpg

    Bereiding van de ovenschotel:

    Plaats de aardappelen, köfte, peper en tomaten omstebeurt in een bakplaat (doe wel wat zonnebloemolie op de bodem van de bakplaat voordat je begint)

    http://i1219.photobucket.com/albums/dd439/TurkseKok/Patatesli%20kofte/IMG_6021.jpg

    Doe de schotel voor een half uur in de oven op 220 graden
    Serveer als volgt:

    http://i1219.photobucket.com/albums/dd439/TurkseKok/Patatesli%20kofte/IMG_6096.jpg

    Eet smakelijk! turk

    #36080
    Bonnie
    Bijdrager

    Dat ziet er allemaal wel HEEEEEEEL lekker uit.
    Moeten we thuis toch maar eens proberen.

    Bedankt,

    Bonnielekker

    #36101
    Freija
    Sleutelbeheerder

    Ziet er inderdaad heerlijk uit, en ook niet zo moeilijk 🙂

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.