Merkwaardige vrijspraak in langslepend schandaal Turks voetbal TFF

Nederlanders in Turkije Forums Sport Merkwaardige vrijspraak in langslepend schandaal Turks voetbal TFF

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #31659
  antonieq
  Bijdrager

  De omstreden voetbalbond van Turkije heeft vooraanstaande clubs onbestraft gelaten in het omkoopschandaal rondom het Turkse voetbal. Het besluit van vanochtend is opvallend omdat het justitieel onderzoek nog steeds loopt.

  Daarnaast nam de bond eerder al een in Turkije veelbesproken maatregel door de straf op het beïnvloeden van resultaten van wedstrijden te verlichten. Onder protest van onder meer de grote club Galatasaray staat bij het schuldig bevinden van een club aan omkoping niet meer degradatie maar puntenaftrek.
  Oud-voorzitter Besiktas beslist over vonnis van diezelfde club

  De Turkse voetbalbond TFF bevond wel individuele hoofdrolspelers in het schandaal schuldig. Zo kreeg middenvelder Ibrahim Akin drie jaar schorsing en doelman Serdar Kulbilge twee jaar.

  De Turkse bond wordt sinds februari geleid door een voormalig voorzitter van Besiktas, samen met Fenerbahçe en Trabzonspor de grootse club die genoemd is in het omkoopschandaal. De oude voorzitter stapte op vanwege de aangepaste strafmaat die op omkoping werd gezet.
  Voorzitter Fenerbahçe nog steeds in cel

  Aandelen in een andere gigant van het Turkse voetbal, Fenerbahçe, stegen vandaag na de aankondiging van de bond. Clubvoorzitter Aziz Yildirim zit echter al maanden vast voor het justitieel onderzoek waarbij 93 verdachten zijn aangemerkt.

  Fenerbahçe is een van de clubs die nadrukkelijk onder de loep worden genomen in het onderzoek en reeds uit de Champions League werd gehouden. Drie andere directieleden van de club kregen van de TFF wel meerjarige schorsingen. Het besluit van de bond komt enkele dagen voordat Galatasaray en Fener in een onderling duel uitmaken wie kampioen wordt van de Turkse miljardenliga.

  #36152
  Muratje
  Sleutelbeheerder

  Het blijft een duister zaakje 😀

  #36153
  antonieq
  Bijdrager

  Het is ook weer heel toevallig dat Trabzonspor dat toch kansloos is om kampioen te worden alles doet om Fenerbahçe in het zadel te helpen. surprised

  #37403
  antonieq
  Bijdrager

  Het heeft even geduurd maar Fenerbahce heeft dan toch een straf gehad.lolflag
  Twee seizoenen geen europees voetbal.
  Eigenlijk maar eentje omdat ze aankomend seizoen toch al uitgeschakeld zouden zijn.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.