Kosten Huren anno 2019

Nederlanders in Turkije Forums Wonen in Turkije Kosten Huren anno 2019

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #32314
  Richard-Mulder
  Deelnemer

  Beste mensen,
  Mijn vrouw en ik gaan nu 2x per jaar 3 tot 4 weken naar Fethiye. Het bevalt ons prima en willen zodra dit financieel lukt ons permanent vestigen in Turkije.
  Ik heb een spaarrekening geopend bij de ING en ben aan het sparen om te blijven. Elk dubbeltje wat ik over heb gaat op de rekening, maar gaat bij ons langzaam. We hopen met 5 tot 10 jaar voldoende te hebben om met pensioen te gaan.
  Nu zijn we aan het kijken om een appartement te huren zodat we naar ons eigen stekje te kunnen gaan, maar de huren in Fethiye zijn erg hoog. 1000 tor 1500 lira per maand.

  Kunnen jullie aangeven of er in andere gebieden in Turkije er goedkopere appartementen zijn?
  Wij zijn geen strandgangers en ook geen uitgaanders ( we zijn nu 55 jaar).

  Alvast bedankt voor de reacties.
  Groet, Richard en Ria.

  #38553
  zad75455
  Deelnemer

  Omgerekend € 150/€ 225 per maand voor een apartement lijkt mij niet overdreven. Wat zijn de bijkomende kosten? Willen ze aan buitenlanders verhuren? Kom je in aanmerking voor een verblijfsvergunning? (voldoende financiele middelen).
  Voor wat betreft de huurprijzen geldt een algemene stelregel hoe verder naar het oosten of hoe dieper op het platteland, hoe goedkoper. De vraag is dan echter, wil je daar dan ook wel zitten. Ook van belang is voor je wat huurt is grondig te onderzoeken of je op die plek als buitenlander wel geaccepteerd wordt. Dat is lang niet overal het geval.

  #38554
  Appel
  Deelnemer

  Wordt je in cesme wel geaccepteert als buitenlander?

  #38555
  zad75455
  Deelnemer

  100% geaccepteerd, zelfs een aantal echte vrienden. Hebben ons huis daar nu 11 jaar en zijn de enige buitenlanders in de buurt. Fijne hulpvaardige buren en opgenomen in de dorpsgemeenschap. Wij voelen ons daar welkom en thuis.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.