Kahvaltı sos (Ontbijtsaus)

Nederlanders in Turkije Forums Kookforum Kahvaltı sos (Ontbijtsaus)

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
  • Auteur
    Berichten
  • #31514
    Ihlamur
    Bijdrager

    Allereerst; Dit is ook in potjes verkrijgbaarsmile

    Benodigdheden:
    Goede kwaliteit tomatenpuree, niet van die waterige… eetlepel of 5
    Paprika puree…… ook een lepel of 3
    Knoflook, teentje of 3 fijngesneden en gepletyell
    Olijfolie, flinke scheut
    Paar fijngehakte walnoten
    zout, peper, pul biber, munt, beetje komijn poeder

    Verwarm de olie in een pannetje, roer de tomaten-de paprikapuree en de knoflook erdoor.
    Na een poosje scheidt de puree zich van de olie.
    Voeg dan de rest van de ingredienten toe, even doorverwarmen, afproeven, evt paar citroendruppels tegen bederf. Smaak komt na een paar uur pas echt goed naar voren.

    Lekker op brood, op een toastje of als basissaus voor een pastagerecht.

    Als variatie kan je ook kappertjes of een paar fijngehakte groene olijven toevoegen.
    Sommigen nemen ipv walnoten, amandelen of hazelnoten.

    #34934
    Freija
    Sleutelbeheerder

    mmm, lekker! mijn buurvrouw maakt dit ook altijd, en dan gelijk een stuk of 20 potjes tegelijk. Terwijl het heet is in glazen (conserven) potjes doen, deksel erop draaien en ondersteboven laten afkoelen. Dit maakt het vacuum. Blijft zo wel minimaal een half jaar goed.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.