Internet ontvangst in en rondom het huis.

Nederlanders in Turkije Forums Muziek, Film, Radio & Televisie Internet ontvangst in en rondom het huis.

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
 • Auteur
  Berichten
 • #31969
  Lex
  Bijdrager

  Hallo mensen, ik weet niet of er hier al eerder over gesproken is maar ik kon niets vinden dus waag ik het er maar op.
  Ik woon in Bogazkent. Dat ligt tegen Belek aan richting Alanya. We vallen onder Serik. Er schijnt een kabel te liggen vanaf Serik naar Bogazkent voor de internetverbinding.
  Mijn probleem: ik heb mijn modem, sommigen noemen het een router geloof ik, op de begane grond in mijn woonkamer aan de muur hangen vlak onder het plafond. Dat heb ik gedaan zodat ik in de kamer er boven, onze slaapkamer, ook nog redelijke ontvangst heb. Volgens de handelaar moet het modem moeiteloos een draadloos bereik van 50 meter kunnen halen. Maar zodra ik buiten op de veranda zit, dat is 3,70. Meter van de modem vandaan, kan ik het schudden. De ontvangst van het signaal op mijn ipad is dan desastreus. Wanneer ik de stalen voordeur dicht doe is het helemaal over.
  Mijn handelaar beweerd bij hoog en laag dat dat niet kan maar om het te controleren en eventueel te verbeteren komt hij niet. Nu is mij turks niet zo dat ik met een turkse handelaar in de clinch kan om hem te vragen dat goed voor mij te regelen.

  Ik zoek dus een technicus die het liefst duits kan spreken en heel veel verstand heeft van internet toestanden zoals hier boven beschreven. Ik had zitten denken aan het volgende : modem op het dak zodat de ontvangst optimaal is. Op iedere etage een aparte versterker en eventueel op de veranda opzij vanhet huis ook.

  Kan iemand mij helpen?

  #37393
  Muratje
  Sleutelbeheerder

  Ik zit niet in de buurt, anders was ik wel even langsgekomen. Maar je moet er toch echt iemand bij halen die er verstand van heeft. Het kan aan zoveel factoren liggen..

  – Slechte WiFi ontvangst van je laptop/tablet/smartphone (probeer eens met een ander apparaat/toestel)
  – Slechte WiFi van het modem/router (Je kunt een accespoint kopen voor de WiFi en de WiFi van het modem uitschakelen)
  – Storing van andere WiFi netwerken bij je in de buurt (ander kanaal instellen)
  – Slechte plaatsing van het apparaat. Een xx aantal centimeters kan al enorm verschil maken.

  Ik hoor vaker problemen over de WiFi sterkte in de ingebouwde modems die de leverancier aanbiedt. Waarschijnlijk zit er niet eens een externe antenne op. Zoals ik boven al schreef kun je een router/accespoint aanschaffen om een draadloos netwerk op te zetten. Kijk dan naar apparaten zoals: http://techinstyle.tv/wp-content/uploads/2012/01/rt-n66u-5.jpg Die heeft bijvoorbeeld veel opties en een erg groot bereik door zijn 3 externe antennes. Mocht dat nog niet genoeg zijn kun je de externe antennes zelfs vervangen voor nog grotere. Het is bijna in geen geval nodig om op elke verdieping een aparte versterker te plaatsen.

  Maar nogmaals, haal iemand bij die er verstand van heeft. Als je allerlei dingen gaat kopen en het nog niet werkt, valt het alleen maar nog meer tegen :)

  #37394
  Lex
  Bijdrager

  Hallo muratje, ja, dat is juist het grote probleem om iemand te vinden die er echt verstand van heeft. Wanneer je het in een winkel vraagt heeft iedereen er heel veel vstand van en weten ze er alles van af. Maar wanneer ze dan bij je huis komen willen ze alleen maar nieuwe modems verkopen en verder niets. Ik dacht dat ik iemand gevonden had in Kadriye en die sprak gelukkig ook een beetje duits, maar van hetzelfde laken een pak. Alleen maar verkopen en grote beloftes.
  Maar ik blijf zoeken misschien vind ik iemand, je weet maar nooit. Ik wil jou ook met alle plezier goed betalen als je mij van deze trammelant afhelpt.

  Groetjes.

  #37395
  Lex
  Bijdrager

  Lees net een artikel over de slechte ontvangst problemen in nederland. Volgens de auteur komt dat van het betonnen skelet met daarin de wapening. Origineel moet de wapening geaard zijn maar of dat overal gebeurd.

  #37397
  debekker
  Bijdrager

  Een andere router zou een oplossing kunnen zijn maar ik zou eerst eens proberen om de router op een andere plaats neer te zetten. Denk altijd eerst wat je tegen komt in een directe rechte lijn van router naar het punt waar je het wil ontvangen.
  Je zou ook een ander testje kunnen doen waar ik wel eens van gehoord heb.
  Als je een kleine radio (bijvoorbeeld in je smart phone of een wereldontvanger), als signalen niet je huis binnen kunnen komen (dus ook niet naar buiten) dan heb je meestal ook slechte wifi ontvangst.

  In onze woning in Ankara heb ik ook een probleem in 1 kamer, maar daar moet het signaal schuin door 4 dikke betonnen wanden heen…. Een 2e router was daar de oplossing…

  #37398
  Lex
  Bijdrager

  Hallo debekker, ik heb mijn router al op veel verschillende plaatsen in mijn woonkamer gehad. Zelfs in de gang en in de keuken heb ik het geprobeerd maar overal was de ontvangst slecht. Het vreemde is dat als ik boven in mijn slaapkamer weer eens slechte ontvangst heb en ik houd mijn ipad buiten het raam ik ineens wel ontvangst heb.
  Het probleem is dat ik er absoluut geen verstand van heb. Ik ben verrekte handig, ben gepensioneerde leraar bouwtechniek, en kan alle klussen in en om het huis makkelijk aan, maar elektronica heb ik geen kaas van gegeten. Ik snap daar iets van. Apparaten moeten bij mij goed werken en anders heb ik een probleem.
  Maar bedankt voor je reactie.

  #37407
  debekker
  Bijdrager

  tsja lastig om te zeggen zonder de situatie te kennen.
  Een routertje koop je voor weinig, boor een gaatje door de balk boven de balkon deur en leg er een kabeltje door heen zodat je een router buiten kan plaatsen misschien. (beveilig hem wel efkes door een wachtwoord in te stellen, vaak via 192.168.0.1 of 192.168.2.1 in te toetsen in je browser als je er verbinding mee hebt. Stel je “gateway ip” dan in op een van de 2 nummers die nog niet in gebruik is. Zou je graag willen helpen maar zit niet efkes in de buurt.

  Ik kom een paar keer per jaar langs in die regio, dan stuur ik je wel een berichtje of je nog hulp nodig hebt….

  #37439
  antonieq
  Bijdrager

  A. Heufke Kantelaar schreef:

  Hallo debekker, ik heb mijn router al op veel verschillende plaatsen in mijn woonkamer gehad. Zelfs in de gang en in de keuken heb ik het geprobeerd maar overal was de ontvangst slecht. Het vreemde is dat als ik boven in mijn slaapkamer weer eens slechte ontvangst heb en ik houd mijn ipad buiten het raam ik ineens wel ontvangst heb.
  Het probleem is dat ik er absoluut geen verstand van heb. Ik ben verrekte handig, ben gepensioneerde leraar bouwtechniek, en kan alle klussen in en om het huis makkelijk aan, maar elektronica heb ik geen kaas van gegeten. Ik snap daar iets van. Apparaten moeten bij mij goed werken en anders heb ik een probleem.
  Maar bedankt voor je reactie.

  Het bereik van 50 meter wat je handelaar aangeeft is vrijwel onmogelijk in de echte wereld, er zitten altijd wel ergens beperkingen om het signaal te storen.
  Voor een paar euro/lira heb je tegenwoordig ook van die Wifi versterkers of signaaldoorgevers.

  #37528
  ni_hao
  Bijdrager

  probleem is denk ik “de blokkade” die in je muren zit. Dat is veelal ijzer (gewapend beton). Uiteraard verschillen de draadloze modems/routers onderling qua wifi bereik. M.a.w. het ene modem/router heeft een (iets) groter bereik dan het andere. En het bereik is dus ook weer afhankelijk van de omgeving (bouw vh huis e.d.). Een ander modem/router aanschaffen kan natuurlijk voor jou een verbeterd resultaat opleveren maar de kans is veel groter dat dit niet zo is. Bovendien is de vraag dan welk modem… Mocht je desondanks besluiten of willen oriënteren of een ander modem echt een oplossing is voor jou kijk/zoek dan eerst op internet of je iets vindt over bereik, reviews e.d. Grotere kans heb je door een range extender (vergroten van het draadloze bereik) aan te schaffen. Maar ook dan moet je goed letten of het bij jou wel tot het gewenste resultaat zal leiden.
  Je hebt het over het werken met een iPad, dat betekent dat je dus ook zonder stroom werkt anders zou je kunnen overwegen een deel van je netwerk via de stroomkabel (stopcontact) te laten werken.

  Wat zeker effectief is, maar weet niet of je zo’n iemand in je kennissen kring hebt, is iemand vinden die het bereik van je modem kan vergroten. Ik had hier eerst een soortgelijk probleem met het doorsturen van het beeld en geluid draadloos (via zo’n draadloze zender/ontvanger combinatie) naar mijn slaapkamer. Een bekende van mij was een kei op dat gebied (hij had al eens een bergheuvel in spanje geheel draadloos gemaakt (en nog veel meer)) en die heeft toen die zender/ontvanger eens onder handen genomen en het resultaat was dat – schrik niet – het bereik meer als 1 km werd. Hij zei wel dat wat hij had gedaan in Nederland verboden is, maar dat in het buitenland dit wellicht wel mocht. Volgens mij heeft hij er andere kristallen ingezet of zo.

  #37531
  antonieq
  Bijdrager

  Er zijn veel routers die je aan kunt passen maar dit is toch wel specialistenwerk.
  Veel Schotelwinkels hebben wel iemand die zoiets zou kunnen.
  Vraag is alleen of het niet rendabeler is om een kant en klare officieele versterker te kopen.

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.