Gevulde aubergine

Nederlanders in Turkije Forums Kookforum Gevulde aubergine

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Auteur
    Berichten
  • #31630
    jet
    Bijdrager

    Gevulde aubergine.

    Benodigdheden:
    – 4 kleine rechte aubergines
    – 250 gr. gehakt
    – 1 ui
    – 1 tomaat voor vulling en 1 voor de garnering.
    – paprikasaus (uit potje of thuisgemaakt)
    – zout, peper, suiker en evt. beetje knoflook
    – Turkse platte peterselie


    Aubergine in de lengte in strepen schillen “pyjamaschillen”
    Aubergines in water met zout leggen (ongeveer half uur)

    Aubergine afdrogen en braden in olie tot ze zacht zijn.

    Gehakt rullen, ui en tomaat in blokjes toevoegen met zout,
    peper, schep paprikasaus en eventueel knoflook koken tot een saus.
    Als laatste nog peterselie toevoegen.

    Aubergines in ovenschaal leggen en met een lepel voorzichtig open vouwen
    Heel klein beetje suiker erin strooien.
    Saus erin verdelen
    Afmaken met een plakje tomaat er boven op.

    Klein beetje water onderin de ovenschaal, ongeveer 15 minuten in de oven op 200C,
    tot tomaat gaar is.

    Afiyet Olsun eten

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.