Borek

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Auteur
    Berichten
  • #31631
    jet
    Bijdrager

    BOREK

    Benodigdheden:

    – 5 vellen yufka
    – 250 gram witte kaas
    – 50 gram geraspte kaas
    – bos Turkse platte peterselie
    – 1 theeglas melk
    – 250 cc bronwater
    – half pakje (room)boter
    – 1 ei
    – rode peper

    – bakblik ingesmeerd met olie.



    In een kom de witte kaas, geraspte kaas, peper en fijn gehakte peterselie mengen.
    Het 1e vel yufka uitspreiden op het bakblik, bestooien met ¼ deel van het kaasmengsel, ¼ deel van de melk erover druppelen.
    Dit herhalen t/m de laatste vel yufka (hierop geen kaasmengsel meer).
    250 cc bronwater verdelen over de laatste vel yufka, afdekken en 20 minuten laten rusten.
    Roomboter smelten in een steelpannetje, van het vuur halen wanneer nog niet alles gesmolten is, het mag niet te heet worden. Ei hierdoor roeren. (mag niet stollen)
    Dit mengsel over de borek verdelen.

    In de oven op 200 C ongeveer 45 minuten. Bovenkant moet mooi bruin en knapperig zijn.

    Heerlijk als maaltijd of om 17 uur bij de thee!

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.