Hier komt mijn verslag dan "Met de auto door Turkije" | Vakantie!!! | Forum

Avatar

Overweeg te registreren
gast

sp_LogInOut Inloggen sp_Registration Registreren

Registreren | Wachtwoord kwijt?
Uitgebreid zoeken

— Forum bereik —
— Overeenkomst —

— Forumopties —

Minimum lengte zoekwoord is 3 tekens - maximum lengte zoekwoord is 84 tekens

sp_Feed Onderwerp RSS sp_TopicIcon
Hier komt mijn verslag dan "Met de auto door Turkije"
10 mei 2011
11:00
Avatar
Angela
Lid
Members
Forumberichten: 129
Lid sinds:
21 april 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Ik had het al een tijdje beloofd, mijn verslag over onze reis door Turkije. Let aub. niet op spelling en/ of grammatica fouten. Ik heb nooit Nederlands op school geleerd. Maar ik  denk dat het wel goed te volgen is.

Ik heb bewust in uitgebreid verteld over de plaatsen waar wij waren, want anders was dit verhaal nog veel veel langer geworden. 

2010 de autoreis

Toen wij in de zomervakantie van 2008 met het openbaar vervoer  een klein stukje door Turkije  reisden, wat ons erg goed beviel, besloten wij ooit een keer zelf met de auto naar Alanya te rijden.

Eind 2009 begon ik alles uit te zoeken en kwam dan ook snel op deze site terecht. Toen wisten wij al dat wij zomer 2010 de autoreis wilden maken en wij kozen de "groene route"-Düsseldorf -Köln -Koblenz -Stuttgart -Ulm -Augsburg-  München -Salzburg – Graz – Zagreb -Belgrado ( Beograd) – Sofia – Edirne – dan wel niet door naar Istanbul, maar naar beneden richting Keşan tot Ecebeat / Kocadere, om van daaruit met de boot over te stappen naar het mooie Turkse eiland Gökçeada.

Begin juni hadden wij alles geregeld, bv. de legalisieringsbrief voor onze leaseauto. Wij moesten niet naar de Kamer van Koophandel. Bij een telefoongesprek vooraf met het consulaat vertelden ze ons, dat het voldoende was een legalisieringsbrief in het Nederlands en in het Turks mee te nemen en deze vertaling door de aanwezige consul te laten legaliseren. Wel heb je dan de autopapieren, toestemming van de eigenaar of het bedrijf , de groene kaart, je eigen paspoort en rijbewijs nodig om de legalisering rond te krijgen.

Mijn vriend Henk heeft toen een brief opgezet, deze door een Turkse collega laten vertalen en beide door zijn baas laten ondertekenen omdat het auto op het naam van het bedrijf staat. Daarmee naar het Turkse consulaat in Deventer. Nadat hij een aantal stempels van een van de aanwezige ambtenaren had gekregen moest hij naar een beëdigde tolk om de hoek om nog enkele papieren te laten vertalen. Daarna weer terug naar de ambassade waar de papieren door de consul nog van een aantal stempels werden voorzien en na het afrekenen  kreeg mijn vriend de benodigde papieren voor de
reis door Turkije. He, he duurde zo'n halve dag, yavaş yavaş!

Eindelijk hadden wij alles geregeld en toen was het nog even aftellen tot onze vakantie begon, heerlijk vier weken weg!

Dag 1,  18-07-2010

Op 18 juli 2010 was het dan zover. Met de woordenboekjes in de handbagage, racefiets achterop, vertrokken wij om 3:30 uur vanuit Breedenbroek. In Duitsland kwamen wij vrij snel in files terecht. Na zo’n 7 uur lang maar 500 km gereden te hebben, meende Henk dat het alleen maar beter kon worden! Gelukkig hadden wij de koelbox goed gevuld met fruit, broodjes en vooral drinken, zodat wij voorlopig door konden rijden.

Na Nürnberg werd het iets beter en reden we verder naarde Oostenrijkse grens. Vignet gekocht  € 7.50 en verder maar. Bij Wenen, hoe kon het ook anders in het hoofdseizoen, druk verkeer zodat wij maar langzaam door Oostenrijk konden reizen.

Na 14 uur en 30 minuten rijden hadden wij Boedapest achter ons gelaten en besloten om een kamer/ hotel  te zoeken. Bij het hotel Venusz 2 Panzio konden wij nog net een kamer krijgen wat ons toen €35.- kostte. Het was ondertussen al 18:00 uur geweest en wij hadden nu ook echt trek in warm eten. Tja en waar staat Hongarije om bekend, om zijn heerlijke Goulash. Twee grote borden vol met Goulash en pasta, twee halve liter Heineken bier kostten samen €.  20 Niet duur.

Op onze eerste dag hadden wij 1300 km afgelegd.

http://farm6.static.flickr.com/5308/5669308042_8b1fbb884d.jpgAfbeelding 001 by alanyaaydap, on Flickr

Dag 2 , 19-07-2010

De wekker ging om 5:30 uur en na een heerlijke douche hebben wij van een uitgebreid ontbijt genoten (€ 10  voor 2 personen). Om 6:45 uur zaten wij al weer in de auto en vertrokken richting Servië. Heel relaxed reden wij door
Hongarije. Een prachtig landschap met veel begroeiing. Bij de grens Hongarije / Servië stonden wij twee keer in de file.  Na ja, wij waren goed uitgeslapen, dus vond ik het niet zo erg. Wat mij wel opviel was, dat er steeds minder Nederlanders en Duitsers in de file stonden, wel auto’s met Nederlandse en Duitse kentekens maar met Turken. Voor het eerst kreeg ik de kriebels in mijn buik, zo een gevoel van spanning alsof je voor het eerst gaat vliegen. Ik vond het geweldig. Het vignet voor Servië kostte   € 7.50.

Het eerste stuk van Servië was veel akkerbouw met hoofdzakelijk mais. Tot Belgrado werd er veel aan de weg gebouwd en was er ook weinig snelweg. Achter Belgrado veranderde de natuur, het werd heuvelachtig en zeer bosrijk. Bij Nis
werd het een prachtige route door een Kanyon. Op eens kregen wij flinke onweersbuien en zware regen zodat wij besloten een langere pauze te nemen en wat te gaan eten.

http://farm6.static.flickr.com/5064/5672022500_70fbecab4d.jpgAfbeelding 009 by alanyaaydap, on Flickr

Bij de grens met Bulgarije weer hetzelfde ritueel, twee keer file. In Bulgarije vroegen wij ons af waarom
wij  drie keer tol moesten betalen (2x  € 3,50 en 1 x  € 7,50) . De wegen zijn er over het algemeen slecht en het land ziet er vies en armoedig uit. Dit werd helemaal bevestigt bij Sofia. Wij stonden bij een stoplicht en rechts van ons bij een rivier bevond zich een sloppenwijk zoals men alleen maar op de televisie ziet. Ik werd er stil van , dit van zo dicht bij te kunnen zien deed echt iets met mij. Wij werden om Sofia heen geleid. Zo dan denk je je hebt een beetje gehad met de
slechte wegen… nou nu werd het pas echt spannend. Reuze gaten in het wegdek, dit heb ik nog nooit zo gezien. Dus werd het meer of min slalom rijden. Wij vormden ondertussen een hele colonne auto’s die probeerden de gaten te ontwijken.

http://farm6.static.flickr.com/5105/5671452245_962c8f0b8f.jpgAfbeelding 010 by alanyaaydap, on Flickr

Als doel hadden wij ons  gesteld om in de buurt van Sofia te overnachten. Wat Henk stilletjes al had bedacht, zei ik hardop. “ Laten we maar doorrijden. Ik wil hier echt niet overnachten!” Door het slechte wegen en weinig snelweg schoot het echter niet hard op.

Wij reden met een steeds langer wordende auto colonne, net zoals  de 100.000 den Turken dit al jaren geleden deden. Dit geeft toch een apart, wel positief  gevoel wat ik niet goed kan uitleggen. Maar goed.., om 01:00 uur Turkse tijd waren wij eindelijk aan de Turkse grens. Langs de weg naar de douane stonden kilometers lange rijen met vrachtwagens.

Ik had nog een geldig visum van het voorjaar zodat deze vakantie  ook nog in de drie maanden van dit oude visum viel. Bij de eerste grensposten aangekomen leek er geen problemen te zijn met de auto papieren en met mijn visum. 
Tot wij bij de laatste controle door een opgewonden Turkse ambtenaar werden  gesommeerd weer terug te gaan, om
nog een paar stempels op de benodigde auto papieren te laten zetten. Bij de eerste controle vroegen ze niet naar de papieren, dus gingen wij ervan uit dat het zo wel goed was.  Dus weer terug naar de drukke eerste controle , papieren laten stempelen. Bij de tweede controle verloopt nu alles goed en wij mogen eindelijk Turkije in rijden.

Het was fantastisch om te zien hoe blij de mensen waren dat ze eindelijk weer thuis waren, overal lachende mensen die thee dronken of even wat aten voordat ze verder reisden.

Wij besloten ook iets te gaan eten en dan nog de laatste 250 km naar Eceabat te rijden. Maar na een tijdje rijden bleek toch de lange reis zijn tol te eisen, zodat wij ca. 100 km voor Eceabat nog geprobeerd hebben één uur in de auto te rusten.

Dag 3   20-07-2010

Ca. 6:00 uur morgens kwamen wij in Eceabat aan waar wij om 8:00 uur met het veerboot naar Gökçeada overstapten. Wie van rust houd moet een keer naar Gökçeada. Het is een prachtig eiland. Daar op het eiland weinig openbaar vervoer is waarmee je niet op alle plekken van het eiland komt en ook geen autoverhuur aanwezig is (stand 2010), kan men beter op het vaste land bv Çanakkale een auto huren.

http://farm6.static.flickr.com/5187/5668740937_81214e800f.jpgAfbeelding 059 by alanyaaydap, on Flickr

10:30 uur waren wij bij familie Yildirim aangekomen. Bij hen hadden wij in 2008 al gelogeerd wat ons heel goed beviel. Oh wat waren ze blij ons te zien, want in 2008 vertelden ze ons dat wij de eerste Nederlandse gasten bij hen waren. Er kwamen niet zo erg veel buitenlanders naar Gökçeada. Om zo jammer vonden ze het ook dat wij niet gereserveerd hadden, want ze hadden maar voor één nacht een kamer vrij. Maar mevrouw Yildirim zorgde wel ervoor dat
wij voor verdere twee nachten bij een ander pension een kamer konden krijgen. Wij Beide waren doodop en gingen eerst wat slapen.

http://farm6.static.flickr.com/5063/5669311634_622b175476.jpgAfbeelding 036 by alanyaaydap, on Flickr

In totaal hadden wij 2610 km gereden.

Na eindelijk weer in een heerlijk bed geslapen te hebben, even wat boodschappen gedaan en daarna een verfrissende duik  genomen. Men loopt van Yildirim apart ca. 5minuten naar een kleine baai met twee kleine restaurantjes. Je kunt daar heerlijk snorkelen.

Dag 4  21-07-2010

De verhuizing naar de andere pension. Deze is heel eenvoudig en minder schoon als bij de vorige. Ik had een behoorlijke kater van de pension, vooral toen ik met shampoo in mijn haren onder de douche stond en merkte dat het water echter niet warmer werd. Dus… koude douche. Ach wat verwent zijn wij toch eigenlijk ! Wij probeerden het beste van te maken. Zwemkleding gepakt en eerst richting het oude Griekse dorp wat uit 3000 huizen bestond en een oude wasplaats. Bij de Griekse kerk hebben wij bij een café nog genoten van het zelfgemaakte frisdrank karadut, wat gemaakt wordt uit de moerbei vrucht geperst en met water verdunt. Een heerlijk verfrissend drankje!

http://farm6.static.flickr.com/5303/5671451831_543644006e.jpgAfbeelding 051 by alanyaaydap, on Flickr

http://farm6.static.flickr.com/5021/5671452739_843ec46cb0.jpgAfbeelding 023 by alanyaaydap, on Flickr

http://farm6.static.flickr.com/5225/5671447851_254b5e1ce6.jpgAfbeelding 048 by alanyaaydap, on Flickr

http://farm6.static.flickr.com/5181/5668739873_22b33527fe.jpgAfbeelding 033 by alanyaaydap, on Flickr

http://farm6.static.flickr.com/5301/5669310614_6857004b56.jpgAfbeelding 032 by alanyaaydap, on Flickr

http://farm6.static.flickr.com/5301/5672020300_475ce94607.jpgAfbeelding 031 by alanyaaydap, on Flickr

Vanuit het dorpje zijn weer verder gereden naar de grote witte zandstrand op Gökçeada waar ook een zoutmeer aan de duinen grenst. Bij dit strand kun je zo de zee inlopen , alleen maar  fijne zand onder je voeten.

http://farm6.static.flickr.com/5221/5671450359_6cb0d18701.jpgAfbeelding 154 by alanyaaydap, on Flickr

Nadat wij heerlijk gerust hebben in de zon en zee, zijn wij weer terug bij het Pension om alvast ons spullen te pakken.

Dag 5   22-07-2010

Om 7:00 uur in de ochtend vertrok het boot naar Eceabat en vandaar uit verder met het tweede veerboot naar Çanakkale.

http://farm6.static.flickr.com/5189/5672015838_c8b15f5e70.jpgAfbeelding 069 by alanyaaydap, on Flickr

http://farm6.static.flickr.com/5148/5672014340_008b18136c.jpgAfbeelding 035 by alanyaaydap, on Flickr

Wij willen naar Denizli om daar de uitgravingen van de antieke stad Aphrodisias te bezichtigen. Dus rijden wij  langs de kust richting de toeristenplaats Ayvalık, verder naar Bergama  en voorbij Izmir richting Aydın, Nazilli, Buharkent en tenslotte Denizli. Tussen de plaatsen Beylerbeyi en Eskihisar nog voor Denizli, zagen wij een boord dat naar de oude stad wees. Dus wij volgden deze weg een tijdje. Het ging steeds hoger de bergen in maar geen huis of antieke stad te bekennen. Omdat het al laat in de middag was, besloten wij terug te keren naar de grote weg  om eerst een kamer te zoeken. Morgen zullen wij verder gaan zoeken.

http://farm6.static.flickr.com/5024/5668791899_b4a321cec9.jpgAfbeelding 053 by alanyaaydap, on Flickr

Na een leuk hotel dichtbij gevonden te hebben, werden wij bij receptie  door een jong stel uitgenodigd om met hen te
gaan eten.  Zij konden allebei goed Engels en vertaalden ons dat wij de beste kamer van het hotel kregen met tweepersoons bad wat aangesloten was aan het thermaal water. Heel luxe kamer met idd een heel groot en diep bad , en ontbijt voor twee personen voor ik dacht 45 lira. 

De kilometerstand is nu totaal 3305 km.

Dag 6   23-07-2010

Weer zijn wij vroeg op en hebben een lekker heel uitgebreid ontbijt gehad en zijn al op weg naar de oude stad. Toen wij er aan kwamen, waren wij de eersten bezoekers. Heerlijk warm was het alweer. Een heel mooie oude stad en overal zag je studenten vanuit o.a. Amerika, die hier wekenlang helpen om alle stukken, brokken ect. te nummeren en documenteren. Een prachtige grote oude stad, waar ik graag nog langer was gebleven. Maar wij wilden het laatste stuk van ons heenreis afleggen en het was al 12:00 uur geweest.

http://farm6.static.flickr.com/5269/5669363210_e10e68b7b4.jpgAfbeelding 085 by alanyaaydap, on Flickr

http://farm6.static.flickr.com/5103/5669363732_301d471292.jpgAfbeelding 182 by alanyaaydap, on Flickr

http://farm6.static.flickr.com/5227/5668793407_a0e3dd26aa.jpgAfbeelding 191 by alanyaaydap, on Flickr

http://farm3.static.flickr.com/2767/5706536580_6fac995947.jpgAfbeelding 081 by alanyaaydap, on Flickr

http://farm3.static.flickr.com/2334/5706535990_3082a1fa12.jpgAfbeelding 075 by alanyaaydap, on Flickr

Vanuit Denizli via de E 87 naar Antalya en dan verder naar Demirtaş / Alanya.

Een prachtige wisselende natuur staat op ons te wachten.

http://farm6.static.flickr.com/5142/5668795895_28b6b38949.jpgAfbeelding 196 by alanyaaydap, on Flickr

http://farm4.static.flickr.com/3116/5706537170_8205127a6e.jpgAfbeelding 090 by alanyaaydap, on Flickr

Als wij in de avond bij ons huis in Demirtaş aankwamen hadden wij totaal 3770 km gereden.

http://farm3.static.flickr.com/2176/5706537746_7a53a506e3.jpgDemirtaş by alanyaaydap, on Flickr

http://farm3.static.flickr.com/2128/5705973005_145aa83276.jpgDemirtaş by alanyaaydap, on Flickr

De planning was om twee weken uit te rusten bij ons huis maar het liep toch anders als gepland. Henk kreeg erg buikpijn begin van de 2 de week in Demirtaş, zodat wij op een avond naar het ziekenhuis moesten. Om dit verhaal kort te maken, de artsen stelden een acute galblaasontsteking met een galsteen vast. De volgende middag lag Henk al onder het mes. Henk lag in het Can ziekenhuis in Alanya. Ik kon komen en gaan wanneer ik maar wilde, ook nachts. Hij had een eenpersoons kamer met een slaapbank erin, zodat ik er ook kon blijven slapen. De medische zorg was perfect. Met een tas vol medicatie en verbandmiddel werd Henk twee dagen later ontslaan en kon thuis verder herstellen.

De terugreis

Dag 1   11-08-2010

Drie dagen later als gepland vertrokken wij vanuit Demirtaş. De teller staat nu op 4734 gereden kilometers.

 Wij willen over het Taurusgebergte heen naar Akşehir viaSeydişehir,Beyşehir en Hüyük. De ouders van Henks collega wonen in Akşehir, waar wij uitgenodigd waren om een nachtje te logeren. De rit door het Taurusgebergte is prachtig,

wel soms zijn de wegen wel erg smal. Op de hoogvlakte zijn wij kort gestopt om van de zuivere lucht en het frisse water te genieten.

http://farm6.static.flickr.com/5230/5671485611_15b405de1d.jpgAfbeelding 199 by alanyaaydap, on Flickr

http://farm6.static.flickr.com/5029/5672054048_2802002a7e.jpgAfbeelding 202 by alanyaaydap, on Flickr

http://farm6.static.flickr.com/5303/5672055086_bbc50d47ed.jpgAfbeelding 206 by alanyaaydap, on Flickr

http://farm6.static.flickr.com/5267/5668797999_4bed8eeaf4.jpgAfbeelding 204 by alanyaaydap, on Flickr

http://farm6.static.flickr.com/5148/5669370440_18f1a39dd0.jpgAfbeelding 208 by alanyaaydap, on Flickr

Dag 2  12-08-2010

Wij wilden doorrijden tot Edirne dit zal wel ca. 9 uur reizen zijn. Ook hier mooie afwissende natuur richting Kütahya. De wegen zijn perfect, sowieso alle groten wegen inTurkije. Heerlijk relaxed rijden.

http://farm6.static.flickr.com/5264/5668800725_aae8903107.jpgAfbeelding 111 by alanyaaydap, on Flickr

http://farm6.static.flickr.com/5029/5671454487_0c96d5f1f5.jpgAfbeelding 112 by alanyaaydap, on Flickr

http://farm6.static.flickr.com/5061/5671456469_fb2c445b69.jpgAfbeelding 117 by alanyaaydap, on Flickr

Langzaam zagen wij de eersten uitlopers van Istanbul. Over de Bosporus brug werd de verkeer stokkend. Niet erg, zo kon ik tenminste proberen om nog een paar foto’s vanuit de auto te maken.

http://farm6.static.flickr.com/5147/5668801631_15bf1ec0fd.jpgAfbeelding 119 by alanyaaydap, on Flickr

http://farm6.static.flickr.com/5109/5672024110_8455ea4804.jpgAfbeelding 124 by alanyaaydap, on Flickr

http://farm6.static.flickr.com/5181/5669373040_a4fc814042.jpgAfbeelding 127 by alanyaaydap, on Flickr

http://farm6.static.flickr.com/5023/5672024562_dac068f225.jpgAfbeelding 129 by alanyaaydap, on Flickr

Toen wij door Istanbul waren, besloten wij iets te gaan eten in een soort snackbar langs de grote weg. Nu nog even door tot Edirne en dan maar snel een hotel zoeken. Ik vind de oude kern van Edirne zeer romantisch met zijn oude houten huizen. Er zijn heel veel bezienswaardigheden en ook veel eettentje's en gezellige bars . Helaas waren er ook veel bedelaars in de stad. Dit had zeker met de ramadan te maken welke toen gehouden werd. Ik zou er graag nog eens naartoe willen , maar dan ietsjes langer.

http://farm6.static.flickr.com/5266/5668802589_8131cd9273.jpgAfbeelding 130 by alanyaaydap, on Flickr

http://farm6.static.flickr.com/5306/5668803119_b0afab5e55.jpgAfbeelding 132 by alanyaaydap, on Flickr

http://farm6.static.flickr.com/5028/5668803649_f03d8b4d05.jpgAfbeelding 137 by alanyaaydap, on Flickr

http://farm6.static.flickr.com/5223/5669375128_a736df0326.jpgAfbeelding 141 by alanyaaydap, on Flickr

http://farm6.static.flickr.com/5067/5668805765_b3418eaeda.jpgAfbeelding 144 by alanyaaydap, on Flickr

Dag 3   13-08-2010

Omdat ik op deze dag het land uit moest i.v.m. mijn visum,bleven wij niet langer , maar voeren direct naar de Turkse grens. Wij hadden ons voorgenomen om door te reizen naar Belgrado en daar een nachtje te blijven en om de stad te bekijken. Bij de eerste grenspost van Turkije war het al erg druk. Maar toen wij in de file stonden voor de Bulgaarse grens werd het al via de luidspeakers doorgegeven. Minimaal 4 uur wachttijd!

 Het was wel een spektakel  om te zien, als wij in de buurt bij de Tax Free shop in de file stonden te wachten. Vrouwen, die zich de pakjes sigaretten in de Bh’s propten, in alle mogelijke hoeken van de auto’s werden alcohol en sigaretten verstopt. Een kleine oudere, mager man met een wijd shirt vulde zijn langen mouwen en in het shirt rond om zijn buik vol met pakjes sigaretten. Hij zag er niet meer uit, met het kleine hoofdje op een lichaam die meer op een boxer leek. Door dit kijk plezier  vergingen die 4 uur redelijk snel. Maar dit was ook de oorzaak van het wachten.  Zo ‘n 99%  aller auto’s werden helemaal door de ambtenaren gecontroleerd.

http://farm6.static.flickr.com/5182/5669377330_9181b1ac01.jpgAfbeelding 145 by alanyaaydap, on Flickr

http://farm6.static.flickr.com/5064/5669377990_9b60151c11.jpgAfbeelding 146 by alanyaaydap, on Flickr

http://farm6.static.flickr.com/5142/5668807407_28ec5e36e8.jpgAfbeelding 147 by alanyaaydap, on Flickr 

Helaas konden wij ons doel niet meer halen en zoals op de heenweg was Bulgarije geen optie om te overnachten. Dus reden wij Servië in naar Nis.

Eerst zagen wij alleen maar hoge flatgebouwen, een wijk waar ik bepaald niet vrolijk van werd. Maar na een half uur rijden door de wijken zagen wij een bord centrum. Hier moest toch ergens een hotel te vinden zijn. En ja , weer een bord  dat wees naar een hotel.

Een chic hotel zodat ik Henk vroeg of hij wel zijn creditcard bij zich had. Dit moest gewoon heel duur zijn, want wij zaten middenin het ambassadewijk van de stad. Het was wel iets duurder maar nog steeds niet zo duur alsin Nederland. Ik denk dat wij voor de kamer incl.. ontbijt ca. 45 euro betaald hebben. Ik hoef niet te vertellen dat het een heel chic kamer was met alles wat er bij hoort. De teller stond nu op 6418 km.

http://farm6.static.flickr.com/5187/5669380272_96c39b7f43.jpgAfbeelding 151 by alanyaaydap, on Flickr

http://farm6.static.flickr.com/5221/5669379128_8a65e61328.jpgAfbeelding 148 by alanyaaydap, on Flickr

Wij hadden gehoord dat er op deze avond een rock festival in het oude fort , tegenover ons hotel, plaatsvond . Maar eerst iets gaan eten. Nou, wat is Nis groot! Een heel lange winkelstraat die  s ’avonds van alle cafés  gebruikt werd als terrasje . Maar geen restaurant te bekennen.

In een zijstraatje vonden wij wat wij zochten. Een eettentje naast het andere en alle met verhoogde en overdekte terrasjes , heel gemoedelijk. Wij hebben heel veel voor heel weinig geld gegeten.

Voor een fles rode wijn, onwijs veel vlees, patat en heerlijke salade hebben omgerekend ca. € 20  betaald voor 2 pers..

http://farm6.static.flickr.com/5270/5668809785_5a310b0a73.jpgAfbeelding 171 by alanyaaydap, on Flickr

Toen wij richting hotel liepen, hoorden wij al de muziek van het rock festival. Omdat wij nog wat  Dinars over hadden, liepen wij het fort binnen. Het was een geweldige open air avond met geweldige live muziek.

http://farm6.static.flickr.com/5227/5668810719_fe27a516fe.jpgAfbeelding 174 by alanyaaydap, on Flickr

Dag 4  14-08-2010

Weer heerlijk uitgebreid ontbeten te hebben, vervolgden wij ons terugreis. Omdat het ons niet gelukt was om Belgrado te bezichtigen, wilden wij dan Boedapest bekijken. Maar ja wij moesten wel nog door de grens
naar Hongarije. Ook daar stonden wij weer vier uur in de Hitte stil. Je zou zeggen dat je dit wel ondertussen kent, maar het blijft heel erg vervelend. Hierdoor konden wij Boedapest niet meer bereiken en namen weer een kamer bij het hotel aan de snelweg Venusz. De kilometerstand van de hele reis is nou 6984 km.

Dag 5 15-08-2010

Bij de grensovergangen Oostenrijk en Duitsland waren er gelukkig geen lange wachttijden meer. Omdat ik ook nog nooit in Regensburg was geweest, besloten wij daar een nachtje te blijven en vooraf de stad en de Dom te bezichtigen. Wij vonden een hotel met de naam “ zum fröhlichen Türken”. Nou, met zo een naam, dat kan alleen maar een goed hotel zijn. Wij naar binnen . Bij de receptie begroette Henk de mevrouw met “ Merhaba”. Zij keek vragend op. Toen Henk uitlegde wat merhaba betekend en dat hij dacht dat het hotel toch zeker gerund wordt door een “ vrolijke Turk” , vertelde de aardige mevrouw dat het hotel dezelfde naam heeft als de straatnaam waar het op staat.

Zij moet wel echt gedacht hebben, dat wij te lang in de zon hebben gezeten! Maar goed,wij hebben wel toch nog een kamer van haar gekregen .

Regensburg is een mooie oude stad met kleine stegen ,heel veel luxe winkels, mooie  “Biergartens“ en heel veel terrasjes. Wij bezichtigden de St. Peters Dom en naar een tijdje gewandeld te hebben door al de kleine gezellige steegjes, was het tijd voor een terrasje.

http://farm6.static.flickr.com/5109/5668812271_e756321606.jpgAfbeelding 155 by alanyaaydap, on Flickr

http://farm6.static.flickr.com/5109/5668812799_fe5f9329e7.jpgAfbeelding 160 by alanyaaydap, on Flickr

http://farm6.static.flickr.com/5310/5669382758_8188aef52e.jpgAfbeelding 161 by alanyaaydap, on Flickr

http://farm6.static.flickr.com/5101/5669384250_b3b6ea7e13.jpgAfbeelding 163 by alanyaaydap, on Flickr

's Avonds hebben wij in een Biergarten een heerlijk Bayerische maaltijd gehad en zijn toen gaan slapen. Wij hebben tot nu toe in totaal 7684 km gereden sinds de vertrek uit Breedenbroek.

Dag 6  16-08-2010

De laatste dag van onze reis. Alles in de auto weer gepakt vertrekken wij richting Nederland. Op een kant zijn wij blij, want het was behoorlijk vermoeiend ook omdat Henk nog steeds herstellende was van een flinke operatie.

Maar ook het sombere gevoel, wat wij altijd hebben als een vakantie ten einde gaat , komt weer naar voren.

Bij aankomst thuis hebben wij totaal 8315 km afgelegd tijdens de 4 weken vakantie.

Wij weten dat wij , als wij in Turkije gaan wonen veel meer van het land willen en gaan zien. Dan zijn wij ook niet aan vakanties gebonden en hebben dan ook alle tijd. Ik vond  4 weken veel te kort, ik had veel meer willen zien. Het blijft een heel mooie herinnering aan de prachtige wisselende natuur van Turkije en aan al de leuke mensen , welke wij tijdens ons reis ontmoet hebben. Het maakt ons nieuwsgierig om nog meer van Turkije te willen zien.

turk

10 mei 2011
11:25
Avatar
fleurigbloempje
Lid
Members
Forumberichten: 19
Lid sinds:
21 maart 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Hoi Angela,

Wat een avontuur zeg,vond je het geen lange zit? Mijn vriend woont ie Antalya en die wil dit ook ooit is met mij gaan doen…. maar ik hou het een beetje tegen ik ga liever met vliegtuig. Natuurlijk zie je heel wat meer dus aan ene kant zou ik het wel willen maar je hoort. Zo vaak negatieve dingen wat er onderweg gebeurd. Willen jullie dit nog een keer gaan doen of hebben jullie zoiets van nou dat Hebben we gedaan en nooit meer?

Groetjes Angelique cool

10 mei 2011
11:41
Avatar
Angela
Lid
Members
Forumberichten: 129
Lid sinds:
21 april 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

fleurigbloempje schreef:

Wat een avontuur zeg,vond je het geen lange zit? Mijn vriend woont ie
Antalya en die wil dit ook ooit is met mij gaan doen…. maar ik hou het
een beetje tegen ik ga liever met vliegtuig. Natuurlijk zie je heel wat
meer dus aan ene kant zou ik het wel willen maar je hoort. Zo vaak
negatieve dingen wat er onderweg gebeurd. Willen jullie dit nog een keer
gaan doen of hebben jullie zoiets van nou dat Hebben we gedaan en nooit
meer?

Wij gaan het zo op deze manier niet meer doen. Wij hebben allebei rugklachten . Het was fantastisch maar ook heel erg vermoeiend. Jullie zijn nog jong , dan zou ik zeggen, DOEN!

Wat wij wel gaan doen , als wij in Alanya gaan wonen,  met de auto  het land verkennen. Dan zitten wij ook niet aan vakanties, en tijd gebonden.

10 mei 2011
15:25
Avatar
ni_hao
Lid
Members
Forumberichten: 551
Lid sinds:
28 februari 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Dank voor je bericht. Wat een reis zeg, bijna 8500 km gereden. Wel leuk om vanaf het begin in Nederland tot de terugkeer alles zo na te lezen, maar wat mij betreft zeker niet iets om na te doen. Turkije heeft zoveel mooie en authentieke plekjes dat het zeker de moeite waard is om per auto rond te trekken/rijden. Je moet er dan wel de tijd voor nemen want Turkije is groot en niet alle wegen zijn hetzelfde. Maar ja je kunt het ook over de jaren verdelen.

10 mei 2011
21:13
Avatar
Freija
Moderator
Members

Moderators
Forumberichten: 269
Lid sinds:
30 januari 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Leuk om te lezen hoor! Zeker ook omdat ik een enigszins gelijke reis heb gemaakt, herkende ik veel dingen in je verhaal.
Bovendien, voor iemand die geen Nederlands op school heeft gehad, vind ik je Nederlands uitstekend!

13 juni 2011
12:48
Avatar
antonieq
Lid
Members
Forumberichten: 264
Lid sinds:
13 juni 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Mooi en ook bekend verhaal voor mij.

Heb vergelijkbare trip meerdere keren gemaakt in de afgelopen 30 jaar.
Laatste 5 jaar zijn we alleen nog met het vliegtuig naar turkije geweest.
Maar als er weer meer tijd is zullen we zeker in Turkije zelf met de auto rond gaan trekken.

Forum tijdzone: Europe/Amsterdam

Grootst aantal on-line gebruikers ooit: 103

Nu on-line:
18 Gast(en)

Nu op deze pagina:
1 Gast(en)

Top-schrijvers:

ni_hao: 551

Ihlamur: 510

Klaske: 315

antonieq: 264

Trudy: 205

MissyMay: 203

Gebruikersstatistieken:

Gasten: 11

Leden: 2456

Moderators: 1

Beheerders: 1

Forum stat.:

Groepen: 2

Forums: 16

Onderwerpen: 1111

Berichten: 7343

Nieuwste leden:

Moderatoren: Freija: 269

Administratoren: Muratje: 375